Over Curling

Over Curling

Curling: sportieve uitdaging op het ijs

In Canada is het volkssport nummer één, maar Nederlanders zijn nog niet zo bekend met curling. Door mooie prestaties tijdens EK’s, WK’s en de Olympische Spelen weten echter steeds meer mensen de sport te waarderen. Zij ontdekken dat curling een spannende teamsport is. Een teamsport waar we als Nederlanders zijnde ook steeds beter in worden. Zo heeft de bond de ambitie uitgesproken om een medaille te winnen tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing!

Voor de onervaren speler is het laagdrempelig en leuk. Voor de geoefende speler topsport. Een sport waarbij samenwerking en communicatie net zo belangrijk zijn als de individuele prestatie van mikken, schuiven en vegen. Ideaal voor bedrijven om teambuilding een nieuwe boost te geven. Ideaal voor iedereen en je krijgt er een glimlach op het moment dat je het hoort én het moment dat je het ijs raakt.

Wat maakt curling dan leuk? Wanneer je eenmaal begint, kan je niet meer stoppen. De grootste uitdaging zit in de vaardigheden die nodig zijn om de sport goed te beoefenen. Precisie en controle. Gevoel voor richting en een goede balans. Strategisch inzicht en teamgeest. Het zijn belangrijke ingrediënten die niet in één speler verenigd hoeven te zijn. Des te meer heb je elkaar nodig en is het een unieke teamsport. Naast de 'klassieke' variant met teams van vier spelers is er ook mixed doubles, waar duo's (met een man en een vrouw) het tegen elkaar opnemen.

Curling is om te recreëren, of om te spelen in competitieverband. Een hoog niveau vergt jaren van training, maar na een korte training kan de beginner toch al snel geweldige stenen leggen! Curlen kan zelfs in een rolstoel. Sinds 2006 is rolstoelcurling een onderdeel van de Paralympische Spelen.