Voorbereidingen OKT in volle gang

Elfstedenhal maakt zich op voor toernooi zonder publiek

Het aftellen naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021 in Leeuwarden (OKT) is nu echt begonnen. Hoewel het EK in Noorwegen tot en met vandaag duurt, zijn in Nederland de voorbereidingen voor het OKT in volle gang. Vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek aanwezig zijn in de Elfstedenhal.

Een sport voor iedereen

In samenwerking met diverse organisaties in Leeuwarden, wordt de curlingsport geïntroduceerd bij een brede doelgroep. De komende weken doen kinderen mee aan clinics, gegeven door ervaren curlingtrainers van Curling Club Fryslân met ondersteuning van studenten van CIOS Leeuwarden. Met het scholenprogramma maken bijna 500 basisschoolleerlingen uit omgeving Leeuwarden, uit diverse wijken, kennis met de curlingsport. Daarnaast ontvangt de organisatie een zogeheten Wereldmeiden-groep tijdens het OKT. De meisjes uit deze groep zijn noodgedwongen gevlucht uit hun eigen land. Het Wereldmeiden-programma in Leeuwarden helpt hen op weg in hun nieuwe leefomgeving. Zo krijgen de meiden trainingen, verzorgd door lokale sportaanbieders, om te ontdekken welke sport ze leuk vinden en de Nederlandse cultuur te leren kennen. Daarnaast worden clinics voor mensen in een rolstoel mogelijk gemaakt in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport.

Persbijeenkomst Curling TeamNL
Woensdagmiddag 8 december staat er een persbijeenkomst gepland in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De curling heren vertellen over hun ambitie, hun voorbereiding en de kansen die zij zien zich in eigen land te plaatsen voor de Spelen. Uiteraard zijn bondscoach Shari Leibbrandt en de leden van het Nederlands herenteam aanwezig.