Volop aandacht voor gewenste groei curling in Nederland

Aan de vooravond van het WK voor heren is er volop aandacht voor de gewenste en noodzakelijke groei van curling in Nederland.

Tegenover de NOS vertellen bondscoach Shari Leibbrandt en de spelers over hun voorbereiding op het WK, het eerste grote toernooi sinds het EK van 2019, nadat vorig jaar zowel het WK als het EK zijn afgelast vanwege de coronapandemie. "Ik denk dat we rond de vijf Ă  tien procent preciezer zijn gaan gooien dan vorig jaar. Daarom denk ik dat we met vertrouwen het WK in kunnen gaan", zegt skip Jaap van Dorp.

De Volkskrant schrijft over Jaap van Dorp en Carlo Glasbergen die nog altijd hopen Nederland curlinggek te maken door hun olympische missie waar ze zeventien jaar geleden aan begonnen te volbrengen.

In Dagblad Trouw stond een groot artikel, waarin Jaap van Dorp en Tobias van der Hurk aan het woord kwamen. Het pleidooi van Jaap en Tobias was heel helder: meer ijstijd voor curllingverenigingen en meer aanwas zijn nodig om de prestaties van nu door te trekken naar de toekomst.

Op maandag 29 maart was NCB-directeur Arnoud Strijbis te gast bij het NPO Radio 1 programma B.V.S.C. In deze uitzending werden de ambitie van het herenteam om de top 6 te bereiken op het WK verbonden met de ambitie om curling in Nederland een veel belangrijkere plek te geven in het sportlandschap. Er is gesproken over de aanpak om meer verenigingen, meer leden en meer locaties met curlingijs te hebben.

Het WK Curling in het Canadese Calgary start op vrijdag 2 april. Nederland speelt de eerste wedstrijd om 17 uur Nederlandse tijd tegen het team van de Russische federatie. Het verdere schema vindt u hier.