Nederlandse curlingheren starten met nipt verlies op OKT in Leeuwarden

Het Nederlands herencurlingteam heeft zijn eerste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Leeuwarden verloren van Denemarken.

Aan het begin van de wedstrijd was het duidelijk nog even aftasten en speelden beide ploegen defensief. Door een misser van Denemarken kon Nederland toch iets opbouwen in het eerste end, maar de Denen wisten de meubelen te redden. Nederland had een kans om twee punten te scoren in het tweede end, maar de laatste steen van skip Wouter Gösgens rolde uit het spel zodat het bij één bleef.

Na een blank end (zonder score dus) pakte Denemarken wel een punt in het vierde end en voegde er daar nog één aan toe met een ‘steal’ (een score wanneer het andere team de ‘hammer’, het voordeel van de laatste steen, heeft). In het zesde end wilde Nederland eigenlijk voor een blank end gaan, maar bleef de laatste steen in het huis achter. Dat leverde weliswaar een punt op, maar gaf Denemarken weer de hammer en dus de mogelijkheid om meerdere punten te scoren.

Die kans greep Denemarken niet, na een blank end, bleef het bij één punt in het achtste end. Nederland voerde de druk op in het negende end en dat leverde een score van twee punten op, zodat de teams met een gelijke stand van 4-4 aan het laatste bedrijf begonnen. Daarin benutte Denemarken het voordeel van de hammer om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Morgenavond om 19.00 uur speelt Nederland zijn tweede wedstrijd tegen Duitsland.