Speelschema OKT in Leeuwarden bekend

De wereldwijde curlingsport staat op scherp, want over een kleine maand is het zover: de eerste wedstrijden van het heren Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021 in Leeuwarden (OKT) gaan van start. Het speelschema is bekend en daarmee wordt duidelijk in welke volgorde en tijdstippen het Nederlands heren curlingteam het opneemt. De eerste wedstrijd is op zaterdag 11 december om 14:00. Het team gaat dan de strijd aan met Denemarken. Behalve voor het heren OKT is de Elfstedenhal ook het toneel voor het OKT dames en gemengde dubbelteams. Deze toernooien beginnen al op 5 december.

Geduchte tegenstand

Op de dagen die volgen strijden de heren tegen Duitsland, Tsjechië, Italië, Finland, Japan, Noorwegen en Zuid-Korea. De nummer 1 kwalificeert zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. De nummers 2 en 3 spelen op vrijdag 17 december de play-off voor het tweede ticket. Op zaterdag 18 december speelt de verliezer van dit duel tegen de nummer 4 om de laatste beschikbare olympische startplaats. Het team schat de kansen goed in, maar onderschat zijn tegenstanders zeker niet.

Alle tegenstanders zijn goed. Ieder team dat zo ver is gekomen heeft al bewezen topniveau aan te kunnen, maar we zien het positief in. We zijn er klaar voor!

skip Wouter Gösgens

Europees Kampioenschap

Voordat de curlingheren de unieke kans krijgen zich tijdens het OKT op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winter Spelen van Beijing in 2022, staat eerst het EK (20 t/m 27 november) op de agenda. Gisteren vertrok het team naar de Noorse stad Lillehammer, waar zaterdag de eerste wedstrijd wordt gespeeld. De heren zijn er op gebrand bij de eerste acht te eindigen en zich zo te plaatsen voor het WK 2022. Deelname aan dit WK is cruciaal om direct in de olympische cyclus richting 2026 terecht te komen.

Tickets

Vanwege de aangescherpte Covid-19 maatregelen worden er geen tickets verkocht voor het OKT. De organisatie hoopt van harte dat dit de komende weken alsnog mogelijk is en wacht de ontwikkelingen af. Eventuele vragen hierover kunnen gemaild worden naar okt@curling.nl.