Open NK curling op natuurijs daverend succes

Het officiële Open Nederlands Kampioenschap Curling op natuurijs is vrijdag in Vriezenveen gewonnen door Team Asito Dollyhunters. Met 36 teams en 200 deelnemers was het evenement een daverend succes, waarbij zonder uitzondering iedereen met het curlingvirus besmet is geraakt.

Na een kleine week voorbereiding door vele vrijwilligers was IJsclub Vooruit het decor voor de curlingkampioenschappen met deelnemers uit het hele land. De ijsvloer was 10 centimeter dik en de wedstrijden vonden plaats op zes banen, onder toeziend oog van vele toeschouwers en regionale en landelijke media. Onder andere 3FM en Qmusic verschenen met eigen teams aan de start en verzorgden de hele dag live updates vanaf het evenement. De Nederlandse Curling Bond is in zijn nopjes met de grote toeloop. Bestuurslid Tom Huyskens: “Het is de hele week een groot gekkenhuis geweest en we zijn heel erg blij met de grote aandacht voor deze prachtige sport. Na de internationale successen van ons herenteam, de Curling Quiz op TV en de belangstelling tijdens de Olympische Spelen, heeft heel Nederland met dit Open NK wederom kennis kunnen maken met curling. We hopen dat dit zich ook gaat vertalen in nieuwe leden voor de vier verenigingen die ons land telt.”

Het Open NK Curling op natuurijs is namens de Nederlandse Curling Bond georganiseerd door Triple Double sportmarketing, met medewerking van sponsors Asito, Team Rockstars IT en Chocomel. Sander Haas, communicatiemanager van Asito: “Het is geweldig om te zien hoe veel enthousiasme dit NK oproept. Als sponsor willen we bijdragen aan het succes van de sport. Daar hebben we vandaag weer een mooie stap in gezet.”