Noren smoren Olympische droom Nederlandse curlingheren

De Nederlandse curlingheren hebben zich op het OKT in Leeuwarden niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Door een nederlaag tegen het ongeslagen Noorwegen, dat zich direct heeft gekwalificeerd, komt Nederland niet meer in aanmerking voor de playoffs voor de resterende tickets.

Noorwegen begon met een blank end en pakte daarna wel de gewenste score van twee met het voordeel van de laatste steen. In het derde end kwam Nederland behoorlijk in de problemen, maar dankzij een perfecte draw van skip Wouter Gösgens bleef de schade beperkt tot een steal van één. De Noren leken vervolgens de Nederlanders op één punt te houden, maar na een misser van skip Walstad werden het toch twee punten. Na nog een score van twee van Noorwegen was de ruststand 5-2.

Nederland kwam in het zesde end niet verder dan één punt, terwijl Noorwegen er in het zevende end twee maakten. Nederland probeerde dat in het achtste end ook te doen, maar moesten een steal prijsgeven, waarmee de voorsprong van Noorwegen op 8-3 kwam. Daar knabbelde de Nederlanders nog twee punten van af in het negende end, maar dat was niet genoeg om de Noren van de zege af te kunnen houden.

Nederland speelt vanavond om 19.00 uur nog voor de eer tegen Zuid-Korea.