Nederlandse curlingheren klaar voor aftrap WK in Calgary

Het Nederlands herenteam begint vrijdag aan het WK curling in Calgary, Canada. Na de quarantaineperiode goed te zijn doorgekomen, hebben de curlingheren de eerste ijstrainingen er inmiddels op zitten. Zowel het ijs als de spelers verkeren in goede conditie, laat het team via Facebook weten.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen het team van de Russische curlingfederatie (vanwege WADA-sancties mag Rusland in internationale sportcompetities niet onder de Russische vlag uitkomen), vrijdag om 17.00 uur Nederlandse tijd, hebben de Nederlandse curlingheren nog één officiële trainingssessie op het programma staan.

Het WK curling in Calgary vindt plaats van 2 tot en met 11 april, in een afgesloten ‘bubbel’ en dus zonder publiek. Na aankomst in Calgary moesten de spelers en begeleiders eerst afzonderlijk in quarantaine en mochten ze na negatieve tests bij elkaar komen. Waar mogelijk worden de teams uit elkaar gehouden. Op dezelfde locatie werden eerder al de Canadese kampioenschappen voor dames en heren georganiseerd, waarbij de bubbelstrategie zijn waarde heeft bewezen.

Lees meer over de ‘WK-bubbel’ op de WCF-website (Engelstalig)