Nederlands team met zelfvertrouwen richting het OKT

Zaterdag 11 december gaat het dan eindelijk beginnen voor de mannen. Om 14 uur stappen ze het ijs op voor hun eerste wedstrijd, die gespeeld wordt tegen Denemarken. Tijdens de druk bezochte persconferentie van eerder vandaag, keek het team vol zelfvertrouwen vooruit.

Het EK was niet goed, maar als team zijn we er sterker uitgekomen

Wouter Gösgens, skip

Het moment waar jarenlang voor werd getraind

De ultieme droom van iedere curler: deelname aan de Olympische Winterspelen. En dat is geen onrealistisch doel. "Van alle teams waartegen we uitkomen tijdens dit OKT, hebben we al eens gewonnen. Dat biedt natuurlijk geen garantie op succes, maar we weten dat het kan en geloven 100% in onze kansen", aldus Carlo Glasbergen.

Ook Wouter kijkt reikhalzend uit naar zaterdag 14u: "Na het EK hebben we direct dingen aangepast, zoals de onderlinge communicatie. Het EK heeft ons niet gebracht wat we hadden verwacht, maar ik ben ervan overtuigd dat we er sterker zijn uitgekomen."

Dat het OKT voor een lege Elfstedenhal wordt gespeeld, is jammer, maar verandert niets aan het plan. "Natuurlijk hadden we liever voor Nederlandse fans willen spelen en zo de curlingsport nog meer op de kaart kunnen zetten, maar ons doel blijft hetzelfde: plaatsing voor de Spelen afdwingen", aldus vice-skip Jaap van Dorp.

Ook Wouter vind het jammer dat publiek niet aanwezig kan zijn, maar bekijkt het van de positieve kant: "Natuurlijk is het jammer, maar het is wel mooi dat Ziggo onze wedstrijden live uitzendt. Zo hebben we toch het gevoel dat Nederland achter ons staat. We zorgen ervoor dat we met energie aan de wedstrijden beginnen en uitstralen dat we er staan om te winnen. We zijn er klaar voor".