Nederland wint na extra end van Duitsland op OKT curling

De Nederlandse curlingheren hebben de tweede wedstrijd op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Leeuwarden nipt gewonnen van Duitsland.

Nederland begon met de hammer, het voordeel van de laatste steen, maar haalde daar weinig profijt uit. Dankzij een goede draw van skip Wouter Gösgens pakte het toch een punt. Na een blank end verzuimde Duitsland in het derde end om de stand gelijk te trekken. De laatste steen van skip Sixten Totzek rolde het spel uit, terwijl er een Nederlandse steen achterbleef.

Vanwege een probleem met de ijsmachines werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na de onderbreking van zo’n anderhalf uur kwam Nederland sterk terug, terwijl de Duitsers het lastig hadden. Met drie Nederlandse stenen in het huis werd Duitsland gedwongen tot een lastige raise, maar Totzek voerde die goed uit en bracht daarmee de stand op 2-1 voor Nederland.

Na de geplande rustpauze bleef Nederland zijn spel goed uitvoeren en kon Duitsland geen antwoord vinden. Na met de hammer twee punten te hebben gepakt, voegde Nederland daar nog een steal aan toe en kwam daarmee op een 5-1 voorsprong. In het negende end liet Nederland het Duitsland toe om twee punten te scoren. De laatste steen van Gösgens was te kort om de wedstrijd in het tiende end te beslissen. In het extra end klaarde Nederland alsnog de klus.

Maandagmiddag om 14.00 uur speelt Nederland zijn derde wedstrijd tegen Tsjechië.