Nederland kan net niet stunten tegen Italië

Nederland heeft tegen Italië niet zijn derde zege op rij kunnen boeken. De Italianen, winnaars van het brons op het onlangs gehouden EK, behielden hun ongeslagen status op het OKT.

De Nederlandse curlingheren werden in het eerste end op één punt gehouden, terwijl Italië daarna met het voordeel van de laatste steen wel twee punten konden pakken. In het derde end benutte ook Nederland de ‘hammer’ met een score van twee. De Italianen werden daarna flink aan het denken gezet, maar ze wisten toch nog twee punten uit het vuur te slepen.

In het vijfde end waren de rollen omgedraaid en werd Nederland onder druk gezet. Skip Wouter Gösgens miste een lastige kans om toch twee punten te scoren en liet de Italiaanse steen achter in het huis, zodat Italië met een voorsprong van twee punten de pauze in ging. Nederland kwam een punt dichterbij en dwong Italië na een blank end om in het achtste end een punt te pakken. Met twee uitstekende stenen van Gösgens trokken de Nederlanders de stand weer gelijk. Ze konden echter net niet voorkomen dat Italië met het voordeel van de laatste steen de zege veilig stelde.

Nederland staat nu op twee zeges en twee nederlagen, net als Japan, de tegenstander van morgen. Vanavond om 19.00 uur speelt Nederland eerst nog tegen Finland, dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen dit toernooi.