Koude douche tegen Finland

Na vanochtend nog knap partij te hebben geboden tegen Italië, was Nederland in de avondsessie niet opgewassen tegen Finland, dat zijn eerste zege van het toernooi boekte.

Finland opende direct met een score van twee punten. Nederland kon daar met de hammer slechts één punt tegenover stelde, maar trok dankzij een steal in het derde end de stand toch gelijk. Daarna maakten de Finnen opnieuw twee punten, waar Nederland er op één bleef steken met het voordeel van de laatste steen. De ruststand was dus 4-3 voor Finland.

Na de pauze werd Finland wel tot één punt gedwongen, maar in het achtste end miste skip Wouter Gösgens een mogelijkheid om drie punten te maken. Het bleef er bij één, waarna Finland in het negende end met een score van twee de voorsprong op drie punten bracht. Nederland deed er alles aan om nog terug te komen, maar en dubbele take-out van de Finse skip bracht de wedstrijd ten einde.

Nederland speelt morgen om 14.00 uur zijn volgende wedstrijd, tegen Japan, dat net als Nederland knokt om in de race te blijven voor de resterende tickets voor de Olympische Spelen. Beide landen staan op twee zeges, één minder dan Denemarken dat op de vierde plaats staat. Een plek bij de topvier is nodig om door te gaan naar de play-offs.