Geslaagde mediamiddag op het ijs

Over 5 dagen gaat het Europees Kampioenschap Curling in Noorwegen van start, waar het team mikt op een plek bij de eerste acht om zich zo te plaatsen voor het WK 2022. Vandaag vertrekt het team al naar Lillehamer, de stad waar het EK plaatsvindt.

Tijdens de persbijeenkomst die vorige week plaatsvond, gaven de Nederlandse curlingheren en hun bondscoach Shari Leibbrandt toelichting op het aankomende EK en een doorkijkje naar het OKT in december. Tijdens deze bijeenkomst vertelden het team en hun coach journalisten van onder andere AD en Trouw over de voorbereidingen en focus voor de komende weken. Het team focust zich voor nu vooral op het EK. "We focussen ons nu vol op het EK omdat daar plaatsing voor het WK 2022 afgedwongen kan worden", aldus skip Wouter Gösgens.

Daarna was het tijd voor actie en namen de heren een aantal redacteuren mee het ijs op voor een introductie van de sport. Een groot succes, maar of er nieuw talent is gescout onder de redacteuren? Daar zijn de meningen nog over verdeeld…

Het team schat de kansen goed in op beide toernooien, maar onderschat zijn tegenstanders zeker niet. “Alle tegenstanders zijn goed. Ieder team dat zo ver is gekomen en uit mag komen op het EK, heeft al bewezen topniveau aan te kunnen, maar we kunnen van iedereen winnen!”, aldus Laurens Hoekman.

Dat het OKT in december plaatsvindt in Leeuwarden, geeft voor de heren geen extra druk. Ze zien het vooral als een mooie kans om meer enthousiasme te creëren voor de sport in eigen land. De heren gaan voor het beste resultaat. En dan volgt die aandacht voor curling als sport vanzelf.