Duo Van den Hurk/Spits wint spannende finale op NK curling doubles

Op zondag 26 januari stond een sterk deelnemersveld op het programma om te laten zien wie Nederlands kampioen op het onderdeel Doubles zou worden.

Uiteindelijk moesten beide teams een extra steen gooien om te bepalen wie Nederlands kampioen Doubles zou worden. Het duo van den Hurk/ Spits deed dit net iets beter dan het duo Klomp/Spits. Er streden 12 teams om de titel. Iedereen speelde 3 pouleduels waarna er een ranking van de poules werd gemaakt.

In poule A had het duo van den Hurk/Spits als enige team 3 wedstrijden gewonnen. Met 2 overwinningen volgde daarna het duo de Boom/Kalocsai en die speelde voor een derde/vierde plaats. In poule B was het iets spannender aangezien er 2 teams waren met 9 punten. Uiteindelijk bleek het duo Spits/Klomp 1 end meer gemaakt te hebben dan het duo Bomas/Bomas, waardoor de titelverdedigers voor de derde plaats moesten aantreden tegen de Boom/Kalocsai. Om de derde plaats was het een duidelijke overwinning met 6-2 voor het duo Bomas/Bomas, waardoor zij op de bronzen plaats eindigde.

De wedstrijden bestonden uit maximaal 4 ends. In de finale stond het duo Spits/Klomp met 3-1 voor. Met een laatste steen wist het duo van den Hurk/Spits toch nog 2 punten te scoren, waardoor de stand na 4 ends gelijk stond op 3-3. Hierdoor moest er een drawshot gemaakt worden. Beide teams kregen 1 steen en werd er gekeken welke steen het dichtst bij het middelste punt van de cirkel lag. Van den Hurk/Spits deden dit beter, waardoor zij Nederlands kampioen Doubles werden.

De Nederlandse Curling Bond wil de deelnemende teams bedanken voor een mooi weekend en de winnende teams feliciteren met hun prijzen.