Bob Bomas benoemd tot game umpire voor Winterspelen 2022

De World Curling Federation (WCF) heeft de officials bekendgemaakt voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Nederland wordt vertegenwoordigd door game umpire Bob Bomas. Een eervolle beloning voor jaren van inzet als vrijwilliger.

Curling kent geen scheidsrechters die een actieve rol spelen in een wedstrijd, maar er zijn wel umpires die toezicht houden of alles correct verloopt. Dat vergt uiteraard veel kennis van de reglementen en een scherp oog. Zij houden ook onder meer de duur van time-outs bij en verrichten metingen wanneer met het blote oog niet zichtbaar is welke steen dichterbij het midden van het huis ligt.

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 4 tot en met 20 februari 2022 in Beijing. Het curlingtoernooi vindt plaats in de Ice Cube, bij de Zomerspelen van 2008 was dat nog de Water Cube, waar het zwemtoernooi werd gehouden. Op dezelfde locatie vinden van 4 tot en met 13 maart 2022 de Paralympische Spelen plaats. Voor dat evenement zijn geen Nederlandse officials aangewezen.

Het volledige technische team voor de Olympische Winterspelen bestaat uit:

Chief Umpire: Michael Schlatter (Zwitserland)
Deputy Chief Umpire: Michele Gower (Canada)
Game Umpires: Wang Jue (China), Bob Bomas (Nederland), John McGowan (Groot-Brittannië), Susie Czarnetzki (Verenigde Staten), Junpyo Hong (Zuid-Korea), Joaquim Reimertz (Zweden), Tim Bastian (Duitsland), Sandy Gagnon (Australië), Steen Lauridsen (Denemarken).
Chief Timer: Thomas Pautsch (Duitsland)
Deputy Chief Timer: Li Lingshu (China)
Statistics/Game Umpire: Marta Pluta (Polen)

En voor de Paralympische Spelen:

Chief Umpire: Linda Kirton (Canada)
Deputy Chief Umpire: David Imlay (Groot-Brittannië)
Game Umpires: Yu Liang (China), ByungChul Kim (Zuid-Korea), Octavia Traila (Roemenië), Rasty Michalka (Slowakije), Anja Huckle (Duitsland), Darren Carson (Nieuw-Zeeland), Franziska Christ Büttler (Zwitserland), Semi Kim (Zuid-Korea).
Chief Timer: Paul Smith (Canada)
Deputy Chief Timer: Niu Xiaoxian (China)
Statistics/Game Umpire: Cristian Matau (Roemenië)