De Dutch Masters Mixed Doubles is het enige Nederlandse toernooi dat onderdeel is van de World Curling Tour. Het is een prestigieus toernooi dat jaarlijks internationaal sterk bezet is.

De organisatie van het toernooi is voor tijdens het weekend nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen om van dit toernooi wederom een succes te maken. We zoeken bijvoorbeeld chauffeurs, assistent scheidrechters en score updaters.

Het Nederlandse herenteam heeft zondagmiddag de finale gewonnen van het wereldbekertoernooi in het Zwitserse Champéry. De Noorse ploeg van Thomas Ulsrud, tweevoudig Europees kampioen en in 2014 wereldkampioen, werd met 7-4 verslagen.

In het weekend van 12 en 13 oktober stond het kwalificatietoernooi voor Nederland gepland wie zich zal plaatsen namens Nederland voor het WK-Kwalificatietoernooi. 2 Nederlandse teams streden om plaatsing voor het WK Kwalificatietoernooi dat vanaf 2 december gepland staat in Greenacres. De teams Bomas/Bomas streden tegen team Kalosci/de Boom.

Op zondag 3 november as. organiseert Curling Club PWA in de Silverdome het tweede Open Zoetermeers Kampioenschap Midi Curling. Bij deze tweede editie gaan we een stapje verder dan bij het eerste kampioenschap: het voor curling kenmerkende vegen hoort er nu ook bij! Het evenement zal gehouden worden op de curlingbaan in de Silverdome van 10:00 – 15:00. Het toernooi is bedoeld om Nederlanders op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de mooie sport Curling, dus geen curlingervaring vereist!

op woensdag 9 oktober 2019

We hebben zojuist een bericht gelezen dat er een Olympische winterspelen is voor recreanten. Dit wordt gehouden van 10 – 19 januari 2020 in Innsbruck. Ook curling doet hier aan mee. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Er zal voor curling zowel een 4v4 competitie gehouden worden als een Mixed Doubles competitie. Voor elke discipline gelden weer verschillende voorwaarden. De kosten bedragen € 180,- per persoon. Voor meer informatie ga naar de site www.innsbruck2020.com