op zondag 17 november 2019

De Nederlandse curlingmannen hebben zaterdagavond op het EK Engeland verslagen met 8-5. Na de nederlaag tegen achtvoudig Europees kampioen Zwitserland in de openingswedstrijd op zaterdagochtend (9-4) staat Nederland gedeeld derde in het klassement.

De Nederlandse curlingmannen staan zaterdag 16 november in het Zweedse Helsingborg voor de derde keer op rij aan de start van het Europees Kampioenschap voor A-landen, waar het team mikt op de halve finale. Een plek bij de eerste zeven in het eindklassement garandeert sowieso deelname aan het WK in Glasgow. De komende twee wereldkampioe epalen welke landen zich rechtstreeks kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2022.

Vlak voor aanvang van het Europees Kampioenschap in Zweden heeft de Nederlandse Curling Bond (NCB) met BAUHAUS een nieuwe sponsor met internationale allure gepresenteerd voor het herenteam. Het bouwcentrum zal als partner van de curlingmannen fungeren naast hoofdsponsor Asito, dat het contract met de NCB voor vier jaar heeft verlengd.

De Dutch Masters Mixed Doubles is het enige Nederlandse toernooi dat onderdeel is van de World Curling Tour. Het is een prestigieus toernooi dat jaarlijks internationaal sterk bezet is.

De organisatie van het toernooi is voor tijdens het weekend nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen om van dit toernooi wederom een succes te maken. We zoeken bijvoorbeeld chauffeurs, assistent scheidrechters en score updaters.

Het Nederlandse herenteam heeft zondagmiddag de finale gewonnen van het wereldbekertoernooi in het Zwitserse Champéry. De Noorse ploeg van Thomas Ulsrud, tweevoudig Europees kampioen en in 2014 wereldkampioen, werd met 7-4 verslagen.