In de afsluitende groepswedstrijd op het EK curling voor A-landen in Helsingborg dolf het Nederlandse team donderdagochtend met 5-4 het onderspit tegen Noorwegen, dat nog kans maakte op de halve finale. Daarmee eindigt Nederland net als vorig jaar op de achtste plaats en is het verzekerd van een startbewijs voor het wereldkampioenschap in Glasgow eind maart.

De Nederlandse curlers hebben woensdagmiddag hun voorlaatste groepswedstrijd op het Europees Kampioenschap in Helsingborg na verlenging met 7-6 verloren van Italië. Dinsdag werd gewonnen van Denemarken en Rusland, waarmee al directe kwalificatie voor het WK 2020 veilig werd gesteld. Na het verlies tegen Italië is de halve finale op het EK niet meer te bereiken.

Een klinkende overwinning van 12-4 op Rusland bij het Europees kampioenschap heeft de Nederlandse curlingploeg rechtstreekse kwalificatie voor het WK opgeleverd. Nederland gaat in maart in Glasgow voor de vierde keer op rij aan het wereldkampioenschap deelnemen.

op dinsdag 19 november 2019

De zesde wedstrijd van de Nederlandse curlingploeg op het EK is geëindigd in een 7-6 overwinning op directe concurrent Denemarken. Net als de Denen staat Nederland nu op een totaal van twee winstpartijen en vier keer verlies.

Regerend wereldkampioen en thuisland Zweden heeft vanavond overtuigend het Nederlandse team verslagen op het EK in Helsingborg. Na zeven ends stond reeds de eindstand 10-3 op het scorebord.