Ook de dinsdagochtend wedstrijd van het Nederlands heren curlingteam tegen Hongarije is winnend afgesloten (8-4), waarmee de mannen van coach Shari Leibbrandt hun ongeslagen status behouden. Na een sterke opening - met twee punten in het eerste end - ging de wedstrijd redelijk gelijk op tot het zevende end. Hierin werd een verpletterende 4-punter gescoord, waarna het Hongaarse verzet was gebroken. Vervolgens werd de partij slim uitgespeeld en was het tiende end overbodig.

op maandag 21 november 2016

Op de derde dag van EK Curling in het Schotse Glasgow hebben de Nederlandse teams geweldige zaken gedaan. De dames wonnen de kraker tegen Engeland. Ook de heren wonnen op overtuigende wijze van Slovenië en directe concurrent Letland. Door dit resultaat staan de dames op de gedeelde eerste plaats en gaan de heren alleen aan kop in hun poule.

De Nederlandse curlingmannen boeken opnieuw een mooie zege op het EK in
Glasgow. Ditmaal moest Slovenië, dat tot nu toe alle wedstrijden verloor,
eraan geloven. De Slovenen namen na het eerste end nog wel de leiding,
maar door een sterk 2e en 4e end liepen de Nederlanders uit naar een 8-2
voorsprong. Bij een stand van 11-2 na het zesde end gaf Slovenië zich
definitief gewonnen.

Op het EK Curling in Schotland hebben de mannen van bondscoach Shari Leibbrandt ook hun tweede wedstrijd in winst omgezet.

In het Schotse Glasgow zijn de Nederlandse teams zeer overtuigend aan het EK begonnen. Vanmorgen om 10.00 uur beten de dames het spits af tegen Wit-Rusland en won het team van Skip Marianne Neeleman met 9-3. Na een stroeve start had Oranje vanaf het derde end de smaak te pakken en wist zij vervolgens vijf ends op rij te scoren. Waarna Wit-Rusland na het negende end de strijd staakte.