op zaterdag 26 november 2016

De Olympische droom van curlers Jaap, Carlo, Laurens, Wouter en coach Shari is springlevend.

Vanmorgen om 06.00 uur klonk de wekker in het huis van het Nederlands team. Na een enerverende finaledag in de B-Divisie en het verlies van de eerste challengewedstrijd tegen Oostenrijk was het D-day voor de mannen coach Shari Leibbrandt.

op vrijdag 25 november 2016

De Nederlandse mannen hadden maar weinig tijd om van hun titel in de B-Divisie te genieten; een paar uur later stond al de eerste challenge wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. De Oostenrijkers zijn, na een tie-break tegen Finland, achtste geworden in de A-Divisie. Waardoor Finland degradeert naar de B-Divisie en Oostenrijk tegen Oranje mag strijden om het felbegeerde WK-ticket. Immers, deelname aan het WK 2017 in Canada geeft ook automatisch recht op deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi 2017.

op vrijdag 25 november 2016

De mannen van bondscoach Shari Leibbrandt begonnen overtuigend aan hun EK-finale; na de winst van de hammer ontspon zich direct een tactisch steekspel. De Slowaken legden een guard voor het huis neer, waardoor de mannen direct aan de bak moesten en meteen lieten zien waarvoor ze naar Schotland zijn gekomen.

Met de 6-2 winst op Israël is het Nederlands heren curling team verzekerd van deelname aan het EK Curling op het hoogste niveau in 2017.