op dinsdag 4 april 2017

Nederland is op het WK curling in Edmonton met 9-3 ten onder gegaan tegen China. Na een gelijkopgaand begin, brak China in het vierde end de wedstrijd open met een score van vier punten. Daar had Nederland geen antwoord meer op.

De Nederlandse curlingheren hebben tegen Noorwegen een flinke klap moeten incasseren, maar blijven strijdvaardig na de 8-3 nederlaag. “We hebben nog acht wedstrijden te gaan in de poule en daarin zullen we alles blijven geven.”

Nederland heeft zijn tweede wedstrijd op het WK curling in Edmonton met 9-6 verloren van Japan. De Nederlandse curlingheren kwamen sterk uit de startblokken, maar de Japanners vochten zich terug en trokken in het achtste end de wedstrijd naar zich toe.

Nederland heeft zijn eerste wedstrijd op het WK curling 2017 in Edmonton met 6-5 verloren van Duitsland. Er moest een extra end aan te pas komen, maar daarin trokken de Duitsers net aan het langste eind.

De Nederlandse curlingheren beginnen aanstaande zaterdag aan het WK curling in het Canadese Edmonton. Tijdens het wereldkampioenschap kunnen ook startbewijzen worden vergaard voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. De landen die zich niet rechtstreeks kwalificeren krijgen nog een herkansing op het OKT eind dit jaar in Pilsen.