De Nederlandse curlingmannen hebben vanochtend hun laatste wedstrijd op het EK in Sankt Gallen (Zwitserland) verloren van Schotland met 5-2. Lange tijd was er -na de eerdere winst op grootmacht Zweden en de definitieve kwalificatie voor het WK- hoop op een nieuwe stunt en daarmee een plek in de halve finale, maar in het laatste end liepen de Schotten met twee punten uit tot een onoverbrugbare achterstand. Het damesteam handhaafde zich met drie keer winst en zes keer verlies in de B-divisie.

Het Nederlandse herenteam heeft op het Europees Kampioenschap curling in Sankt Gallen (Zwitserland) na verlenging een allesbeslissende 6-5 overwinning op Italië bewerkstelligd en is daarmee voor het tweede jaar op rij geplaatst voor het WK, dat in april 2018 plaatsvindt in Las Vegas. Met vier overwinningen op het EK is de zevende plaats in het eindklassement veilig gesteld en daarmee ook nu al automatisch plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Beijing 2022.

De EK Curling is begonnen. Voor Nederland doet er zowel een damesteam als een herenteam mee.

18 studententeams uit 8 verschillende steden maken curling populair

De grote droom van de Nederlandse curlingmannen, voor het eerst in historie plaatsing voor de Olympische Winterspelen, komt steeds dichterbij. Tijdens de persbijeenkomst in de Silverdome in Zoetermeer lichtte bondscoach Shari Leibbrandt samen met het herenteam de ambities voor de komende spannende weken toe. Over het naderende EK en Olympic Qualification Event (OQE).