op donderdag 24 november 2016

In een bijzonder spannende tiebreak wedstrijd trekken de Nederlandse dames aan het langste eind tegen Engeland (8-7).

Voor de eerste keer in de historie van de Nederlandse Curling Bond zal een
Nederlands team deelnemen aan het European Youth Olympic Festival (EYOF).
Het toernooi vindt van 11 t/m 18 februari 2017 plaats in het Turkse
Erzurum.

De Nederlandse curlingmannen hebben in hun laatste wedstrijd geen fout gemaakt tegen onze Zuiderburen (7-5). In gelijk opgaand duel maakte Nederland het verschil in het zesde end. De Belgen waren in het vijfde end nog op een 4-3 voorsprong gekomen, maar zagen onze mannen een end later uitlopen naar 6-4. Die voorsprong kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in gevaar.

op dinsdag 22 november 2016

Na vijf overwinningen op rij heeft het Nederlands heren curlingteam een eerste verliespartij op het EK Curling in Glasgow moeten incasseren. Alhoewel vanmorgen Hongarije nog redelijk eenvoudig aan de kant werd gezet (8-4), verloor Oranje vanavond met 4-6 tegen Engeland.

Ook de dinsdagochtend wedstrijd van het Nederlands heren curlingteam tegen Hongarije is winnend afgesloten (8-4), waarmee de mannen van coach Shari Leibbrandt hun ongeslagen status behouden. Na een sterke opening - met twee punten in het eerste end - ging de wedstrijd redelijk gelijk op tot het zevende end. Hierin werd een verpletterende 4-punter gescoord, waarna het Hongaarse verzet was gebroken. Vervolgens werd de partij slim uitgespeeld en was het tiende end overbodig.