Na twee nederlagen tegen Italië en Duitsland wonnen de Nederlandse curlingmannen vanavond overtuigend hun derde wedstrijd op het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Finland werd met 8-4 verslagen, waardoor de Nederlanders zicht houden op de playoffs.

Na de nipte nederlaag tegen Italië gisterenavond (7-6) hebben de Nederlandse curlingmannen ook in de tweede wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi tegen Duitsland met een punt verschil het onderspit moeten delven: 4-3. Vanavond staat de derde krachtmeting op het programma tegen Finland, dat anderhalve week geleden Europees Kampioen in de B-divisie werd.

Team Rockstars IT gaat het Nederlandse herenteam ondersteunen richting de volgende Olympische Spelen van 2022 in Beijing. Bij het afgelopen EK werd naast een ticket voor het aanstaande wereldkampioenschap in Las Vegas (april 2018) tevens al plaatsing voor het OKT over vier jaar afgedwongen. De nieuwe curlingsponsor Team Rockstars IT is een detacheringbedrijf voor IT-professionals en ziet in de sport veel parallellen met de technologiesector.

De Nederlandse curlingmannen hebben vanochtend hun laatste wedstrijd op het EK in Sankt Gallen (Zwitserland) verloren van Schotland met 5-2. Lange tijd was er -na de eerdere winst op grootmacht Zweden en de definitieve kwalificatie voor het WK- hoop op een nieuwe stunt en daarmee een plek in de halve finale, maar in het laatste end liepen de Schotten met twee punten uit tot een onoverbrugbare achterstand. Het damesteam handhaafde zich met drie keer winst en zes keer verlies in de B-divisie.

Het Nederlandse herenteam heeft op het Europees Kampioenschap curling in Sankt Gallen (Zwitserland) na verlenging een allesbeslissende 6-5 overwinning op Italië bewerkstelligd en is daarmee voor het tweede jaar op rij geplaatst voor het WK, dat in april 2018 plaatsvindt in Las Vegas. Met vier overwinningen op het EK is de zevende plaats in het eindklassement veilig gesteld en daarmee ook nu al automatisch plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Beijing 2022.