op maandag 2 april 2018

De mannen van coach Leibbrandt moesten vandaag weer vroeg uit de veren. Deze keer voor de confrontatie met hun collega’s uit het land van de rijzende zon. En iedereen die ooit in Japan is geweest, zal toegeven dat het land toch wel anders is. Een buitenbeentje. Op positieve wijze trouwens. En dat geldt ook voor dit team van de nog maar 18-jarige skip en student Go Aoki. Beleefd en professioneel.

Oranje had vandaag een zwaar programma voor de boeg. In de ochtend werd op spectaculaire wijze Olympisch kampioen Amerika verslagen. Een paar uur later wachtte alweer de confrontatie met de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen; Zweden had in PyeongChang het goud maar af te halen, zo leek het. Maar de Vikingen faalden en de cowboys triomfeerden.

Na het ogenschijnlijk onnodige verlies tegen Zuid-Korea stond vandaag om 08.30 uur plaatselijke tijd het topaffiche tegen Amerika op de agenda. Sinds de flamboyante cowboys met hun risicovolle spel en ‘no guts, no glory’-mentaliteit tegen alle verwachtingen in de Olympische curlingtitel veroverden, is Amerika niet alleen plotsklaps curlinggek geworden maar ook een van de favorieten voor de WK-titel.

Terwijl de temperatuur in Las Vegas al boven de 30 graden uitkomt, is vandaag in de Orleans Arena het WK Curling begonnen. Het Nederlands herenteam is voor de tweede maal op rij op dit mondiale podium aanwezig en speelt haar eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea. De Koreanen traden aan met exact hetzelfde team, waarmee ze in hun thuisland op de Olympische Spelen zevende zijn geworden.

Met de Curling Quiz, de Olympische Winterspelen en het Open NK Curling op natuurijs hebben we een bewogen curling periode achter de rug. Een rustperiode is echter nog niet aan de orde want we gaan gewoon door met het WK Curling in Las Vegas. Enkele wedstrijden zijn ook live te volgen!