Met een goed gevoel begint Nederland vandaag aan een dag waarin de nummers 5 (Zwitserland) en 4 (Noorwegen) op het programma staan. De wedstrijd tegen China werd gewonnen en onlangs een verlies hield het Nederlands team een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen grootmacht Canada. Dit geldt met name voor Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen die resp 93% en 99%(!) gooiden tegen de Canadezen.

De avondwedstrijd moest een bijzondere worden voor het Nederlandse team van skip Jaap van Dorp. Curling grootmacht Canada moest op de knieën worden gebracht. 29 gouden, 8 zilveren en 7 bronzen medailles won Canada al op WK's sinds 1968. Voor snelle rekenaars betekent dat 44 medailles in de laatste 50 jaar. De laatste tien jaar pakte Canada zes keer goud op het WK. Vorig jaar zelfs door alle dertien wedstrijden te winnen. Groot was de verrassing dan ook toen Canada op de Olympische Spelen van dit jaar naast de medailles greep. Daar moesten de curlinggiganten genoegen nemen met de vierde plek. Op dit WK staat er een ander Canadees team, onder leiding van skip Brad Gushue. Slechts een wedstrijd ging verloren, de andere zes werden, vaak bijzonder overtuigend, gewonnen.

Precies halverwege het toernooi is het Nederlands team als vandaag China wacht. Na 5 verliespartijen en slechts één winstpartij wordt het tijd voor de mannen van coach Leibbrandt om het goede spel om te zetten in harde punten. China speelde al zeven wedstrijden en won er daar drie van, van Duitsland, Korea en Zwitserland. De gezamenlijke top 3, Zweden, Canada en Schotland, komt China nog tegen later dit toernooi.

op woensdag 4 april 2018

Dinsdagmiddag stond de wedstrijd tegen Schotland op het programma bij het Wereldkampioenschap curling in Las Vegas. Met buitentemperaturen van meer dan 30 graden geeft de Orleans Arena een surrealistisch beeld met vier ijsbanen en mensen met dikke truien op de tribunes.

op dinsdag 3 april 2018

Na het pijnlijke verlies vanmorgen tegen Japan, stond vanavond de wedstrijd tegen onze oosterburen op het programma. De Duitsers kenden tot nu toe een stroeve start. Het team van skip Alexander Baumann stond voor aanvang deze wedstrijd, met nul uit vier, onderaan de ranglijst.