op vrijdag 27 november 2020

Het Nederlands herenteam heeft een virtuele fitness-sessie verzorgd voor de medewerkers van schoonmaakbedrijf Asito, de hoofdsponsor van de Nederlandse curlingheren. Die schone taak was voor hen natuurlijk een koud kunstje.

Na de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 is sporten in Nederland anders geworden. De Nederlandse Curling Bond (NCB) zorgt voor richtlijnen voor het veilig beoefenen en beleven van de curlingsport in de huidige samenleving. De NCB volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid, RIVM en NOC*NSF. Ons coronaprotocol is bijgewerkt na de strengere regels per 14 oktober 2020.

op donderdag 8 oktober 2020

Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Grensoverschrijdend gedrag, dat kan echt niet. Daarom ondersteunt sportkoepel NOC*NSF, waarbij de Nederlandse Curling Bond is aangesloten de campagne 'Blijf je stil of praat je erover' van het Centrum Veilige Sport Nederland.

De Nederlandse curlingheren zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met een finaleplaats op het sterk bezette World Curling Tour-toernooi Baden Masters in Zwitserland. Na zes zeges op rij, verloor het team van skip Jaap van Dorp de finale van het Zweedse team van Niklas Edin, de regerend wereld- en Europees kampioen.

De World Curling Federation (WCF) heeft de officials bekendgemaakt voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Nederland wordt vertegenwoordigd door game umpire Bob Bomas. Een eervolle beloning voor jaren van inzet als vrijwilliger.