op maandag 17 september 2018

Zou je ook eens weten hoe het is om curling te spelen?
Geef je dan op voor een try out. Iedere cursus omvat 2 middagen of avonden. De cursussen worden gegeven op de maandagmiddag en woensdagavond voor volwassenen. Voor jeugd tot 21 jaar zijn er cursussen om woensdagavond.

op dinsdag 21 augustus 2018

De Nederlandse curlingmannen worden onderdeel van TeamNL, zo hebben de Nederlandse Curling Bond (NCB) en NOC*NSF vandaag bekend gemaakt. De topsport- en talentenselectie van de NCB krijgen vanaf dit seizoen formele ondersteuning richting Beijing 2022. Maurits Hendriks, technisch directeur van TeamNL, looft de jarenlange toewijding van het curlingteam.

De laatste wedstrijd van dit WK speelt het Nederlands team tegen Italië. Een tegenstander die ze al vaker tegenkwamen op EK's en bij het Olympisch Kwalificatietoernooi. Lang niet altijd waren deze wedstrijden succesvol voor het team van Jaap van Dorp. Tijdens dit toernooi gaan Italië en Nederland gelijk op. Vier overwinningen en zeven verliespartijen noteerden beide teams. Deze laatste wedstrijd gaat dus om de eer en de vraag wie er boven de ander eindigt in het klassement. Zijn het de mannen van Jaap van Dorp of die van de Italiaanse skip Joel Retornaz? Alles tussen de 7e en 12 plaats is nog mogelijk voor Oranje.

Met een winstpartij op Rusland zou het Nederlandse curlingteam een plek stijgen in de ranglijst en zich op plaats 9 naast Italië nestelen. Maar of de Russen hieraan mee willen werken is maar zeer de vraag. Het team van skip Timofeev maakt nog kans op een play-off plaats. Daarvoor is winst op Nederland noodzakelijk waarna een face off tegen Korea volgt waar hoogstwaarschijnlijk wordt bepaalt wie van de twee play-offs mag spelen. Gisteren nog kreeg Rusland onwaarschijnlijk klop van het ijzersterke Schotland, dat al na zeven ends naar de poolparty kon gaan met hun enorme schare enthousiaste fans. Maar wat er ook gebeurt, na een roemloze laatste plaats op het WK van vorig jaar, kan Rusland terugkijken op een geslaagd toernooi.

Met zes keer winst en vier keer verlies staat Nederlands volgende tegenstander op de vierde plaats. Duitsland en Italië werden van het ijs geveegd met grote cijfers, maar tegen Canada hadden Noren zelf geen kans. Een overwinning zou het team van skip Steffen Walstad goed doen, maar veel dichter bij de top drie zal het Noorwegen niet brengen. Daarvoor is het verschil (4 verlies tegenover 1 verlies van de gezamenlijke top 3) te groot. Om zich te kwalificeren voor de play offs is een zesde plek nodig. Een plek die Noorwegen aan haar stand verplicht is, maar waar Nederland ook nog voor in de race is. Na Noorwegen wachten Rusland en Italië nog op het team van Jaap van Dorp. Deze landen bezetten respectievelijk de 5e en de 10e plaats in het klassement.