Precies halverwege het toernooi is het Nederlands team als vandaag China wacht. Na 5 verliespartijen en slechts één winstpartij wordt het tijd voor de mannen van coach Leibbrandt om het goede spel om te zetten in harde punten. China speelde al zeven wedstrijden en won er daar drie van, van Duitsland, Korea en Zwitserland. De gezamenlijke top 3, Zweden, Canada en Schotland, komt China nog tegen later dit toernooi.

op woensdag 4 april 2018

Dinsdagmiddag stond de wedstrijd tegen Schotland op het programma bij het Wereldkampioenschap curling in Las Vegas. Met buitentemperaturen van meer dan 30 graden geeft de Orleans Arena een surrealistisch beeld met vier ijsbanen en mensen met dikke truien op de tribunes.

op dinsdag 3 april 2018

Na het pijnlijke verlies vanmorgen tegen Japan, stond vanavond de wedstrijd tegen onze oosterburen op het programma. De Duitsers kenden tot nu toe een stroeve start. Het team van skip Alexander Baumann stond voor aanvang deze wedstrijd, met nul uit vier, onderaan de ranglijst.

op maandag 2 april 2018

De mannen van coach Leibbrandt moesten vandaag weer vroeg uit de veren. Deze keer voor de confrontatie met hun collega’s uit het land van de rijzende zon. En iedereen die ooit in Japan is geweest, zal toegeven dat het land toch wel anders is. Een buitenbeentje. Op positieve wijze trouwens. En dat geldt ook voor dit team van de nog maar 18-jarige skip en student Go Aoki. Beleefd en professioneel.

Oranje had vandaag een zwaar programma voor de boeg. In de ochtend werd op spectaculaire wijze Olympisch kampioen Amerika verslagen. Een paar uur later wachtte alweer de confrontatie met de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen; Zweden had in PyeongChang het goud maar af te halen, zo leek het. Maar de Vikingen faalden en de cowboys triomfeerden.