Het Nederlands herenteam staat aan de vooravond van het Europees Kampioenschap in Tallinn en reist vandaag vol vertrouwen af naar de hoofdstad van Estland. Een plek in de play-offs behoort tot de mogelijkheden en met een positie bij de eerste zeven in het eindklassement van het EK dwingen de curlingmannen sowieso voor de derde keer op rij kwalificatie voor het wereldkampioenschap af. Zaterdag start het toernooi met wedstrijden tegen Italië en Noorwegen.

Het Nederlandse curlingteam raakt in vorm voor het EK volgende maand. De ploeg van skip Jaap van Dorp bereikte de halve finale van de Champéry Curling Masters in Zwitserland. Tegen het Zwitserse team van Peter de Cruz, de latere toernooiwinnaar en nummer 10 van de wereldranglijst, werd met 8-6 het onderspit gedolven.

op vrijdag 21 september 2018

Nederland heeft een mixed team dat deel neemt aan de Wereldkampioenschappen voor Mixed
Curling in Canada. Dat belooft een fantastische ervaring te worden, meedoen aan een curling
kampioenschap in het land waar curling zo populair is. De Kelowna Curling Club is een van de
grootste ter wereld. Zij hebben een hal met 12 curlingbanen.

op maandag 17 september 2018

Zou je ook eens weten hoe het is om curling te spelen?
Geef je dan op voor een try out. Iedere cursus omvat 2 middagen of avonden. De cursussen worden gegeven op de maandagmiddag en woensdagavond voor volwassenen. Voor jeugd tot 21 jaar zijn er cursussen om woensdagavond.

op dinsdag 21 augustus 2018

De Nederlandse curlingmannen worden onderdeel van TeamNL, zo hebben de Nederlandse Curling Bond (NCB) en NOC*NSF vandaag bekend gemaakt. De topsport- en talentenselectie van de NCB krijgen vanaf dit seizoen formele ondersteuning richting Beijing 2022. Maurits Hendriks, technisch directeur van TeamNL, looft de jarenlange toewijding van het curlingteam.