op vrijdag 21 september 2018

Nederland heeft een mixed team dat deel neemt aan de Wereldkampioenschappen voor Mixed
Curling in Canada. Dat belooft een fantastische ervaring te worden, meedoen aan een curling
kampioenschap in het land waar curling zo populair is. De Kelowna Curling Club is een van de
grootste ter wereld. Zij hebben een hal met 12 curlingbanen.

op maandag 17 september 2018

Zou je ook eens weten hoe het is om curling te spelen?
Geef je dan op voor een try out. Iedere cursus omvat 2 middagen of avonden. De cursussen worden gegeven op de maandagmiddag en woensdagavond voor volwassenen. Voor jeugd tot 21 jaar zijn er cursussen om woensdagavond.

op dinsdag 21 augustus 2018

De Nederlandse curlingmannen worden onderdeel van TeamNL, zo hebben de Nederlandse Curling Bond (NCB) en NOC*NSF vandaag bekend gemaakt. De topsport- en talentenselectie van de NCB krijgen vanaf dit seizoen formele ondersteuning richting Beijing 2022. Maurits Hendriks, technisch directeur van TeamNL, looft de jarenlange toewijding van het curlingteam.

De laatste wedstrijd van dit WK speelt het Nederlands team tegen Italië. Een tegenstander die ze al vaker tegenkwamen op EK's en bij het Olympisch Kwalificatietoernooi. Lang niet altijd waren deze wedstrijden succesvol voor het team van Jaap van Dorp. Tijdens dit toernooi gaan Italië en Nederland gelijk op. Vier overwinningen en zeven verliespartijen noteerden beide teams. Deze laatste wedstrijd gaat dus om de eer en de vraag wie er boven de ander eindigt in het klassement. Zijn het de mannen van Jaap van Dorp of die van de Italiaanse skip Joel Retornaz? Alles tussen de 7e en 12 plaats is nog mogelijk voor Oranje.

Met een winstpartij op Rusland zou het Nederlandse curlingteam een plek stijgen in de ranglijst en zich op plaats 9 naast Italië nestelen. Maar of de Russen hieraan mee willen werken is maar zeer de vraag. Het team van skip Timofeev maakt nog kans op een play-off plaats. Daarvoor is winst op Nederland noodzakelijk waarna een face off tegen Korea volgt waar hoogstwaarschijnlijk wordt bepaalt wie van de twee play-offs mag spelen. Gisteren nog kreeg Rusland onwaarschijnlijk klop van het ijzersterke Schotland, dat al na zeven ends naar de poolparty kon gaan met hun enorme schare enthousiaste fans. Maar wat er ook gebeurt, na een roemloze laatste plaats op het WK van vorig jaar, kan Rusland terugkijken op een geslaagd toernooi.