De derde wedstrijd van de Nederlandse mannen op het Europees Kampioenschap in Estland is op een teleurstelling uitgelopen. Zwitserland nam al vroeg een grote voorsprong en ging uiteindelijk met een overwinning van 9-3 aan de haal. Morgen wachten Duitsland en Rusland, die als directe concurrenten van Nederland kunnen worden beschouwd voor rechtstreekse WK-kwalificatie.

De Nederlandse curlingploeg heeft op het EK vanavond nipt verloren van vijfvoudig Europees kampioen Noorwegen. Halverwege keek het team van coach Shari Leibbrandt tegen een 4-2 achterstand aan, maar dat werd omgebogen naar een voorsprong van 7-6. In het laatste end scoorden de Noren echter nog twee beslissende punten en pakten zo alsnog de winst.

Het Nederlandse curlingteam heeft op het EK in Estland de eerste wedstrijd met 10-6 verloren van Italië. In het vierde end deelden de Italianen een dreun uit door vier punten te scoren en die tegenslag kwamen de Nederlandse curlers niet meer te boven.

Het Nederlands herenteam staat aan de vooravond van het Europees Kampioenschap in Tallinn en reist vandaag vol vertrouwen af naar de hoofdstad van Estland. Een plek in de play-offs behoort tot de mogelijkheden en met een positie bij de eerste zeven in het eindklassement van het EK dwingen de curlingmannen sowieso voor de derde keer op rij kwalificatie voor het wereldkampioenschap af. Zaterdag start het toernooi met wedstrijden tegen Italië en Noorwegen.

Het Nederlandse curlingteam raakt in vorm voor het EK volgende maand. De ploeg van skip Jaap van Dorp bereikte de halve finale van de Champéry Curling Masters in Zwitserland. Tegen het Zwitserse team van Peter de Cruz, de latere toernooiwinnaar en nummer 10 van de wereldranglijst, werd met 8-6 het onderspit gedolven.