Bij het EK curling in Estland heeft Nederland met zeer ruime cijfers Finland verslagen. De directe concurrent in de strijd om een ticket voor het WK-kwalificatietoernooi werd met maar liefst 12-2 verslagen, waardoor de Nederlandse ploeg haar eerste overwinning bij dit Europees kampioenschap heeft geboekt.

op woensdag 21 november 2018

Exact een jaar na de sensationele winst van de Nederlandse curlingmannen op Zweden tijdens het vorige EK heeft het team van coach Shari Leibbrandt deze stunt niet kunnen herhalen. De elfvoudig en regerend Europees kampioen, tevens de huidige wereldkampioen, versloeg Nederland met 9-5.

op dinsdag 20 november 2018

Bij het Europees Kampioenschap curling in Estland is het Nederlandse team er nog immer niet in geslaagd om hun eerste overwinning te boeken. De sterke Schotten keken halverwege weliswaar tegen een achterstand aan, maar trokken uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind.

Na een zenuwslopend tactisch steekspel heeft Nederland op het EK curling met 5-2 het onderspit moeten delven tegen Rusland. De curlingmannen staan met vijf keer verlies nog steeds onderaan de ranglijst, waardoor rechtstreekse WK-kwalificatie voor het team van bondscoach Shari Leibbrandt een zeer lastige opgave wordt.

De Nederlandse curlingmannen leken op weg naar hun eerste overwinning bij het Europees Kampioenschap in Tallinn, maar uiteindelijk trok Duitsland aan het langste eind. In de slotfase bogen de Duitsers hun achterstand om naar een nipte 6-5 winst. Na vier partijen hebben de Nederlanders nog niet kunnen winnen in Estland. Rechtstreekse WK-kwalificatie blijft desondanks mogelijk.