op woensdag 2 januari 2019

Vandaag, 2 januari 2019, beginnen in Lohja in Finland de Wereldkampioenschappen Curling voor junioren voor de B landen.

Nederland heeft op het EK Curling de laatste wedstrijd tegen Polen gewonnen met 8-3 en zich daarmee geplaatst voor het WK-kwalificatietoernooi in januari in Nieuw-Zeeland. Handhaving in de Europese A-groep is tevens een feit.

Bij het EK curling in Estland heeft Nederland met zeer ruime cijfers Finland verslagen. De directe concurrent in de strijd om een ticket voor het WK-kwalificatietoernooi werd met maar liefst 12-2 verslagen, waardoor de Nederlandse ploeg haar eerste overwinning bij dit Europees kampioenschap heeft geboekt.

op woensdag 21 november 2018

Exact een jaar na de sensationele winst van de Nederlandse curlingmannen op Zweden tijdens het vorige EK heeft het team van coach Shari Leibbrandt deze stunt niet kunnen herhalen. De elfvoudig en regerend Europees kampioen, tevens de huidige wereldkampioen, versloeg Nederland met 9-5.

op dinsdag 20 november 2018

Bij het Europees Kampioenschap curling in Estland is het Nederlandse team er nog immer niet in geslaagd om hun eerste overwinning te boeken. De sterke Schotten keken halverwege weliswaar tegen een achterstand aan, maar trokken uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind.