op dinsdag 20 november 2018

Bij het Europees Kampioenschap curling in Estland is het Nederlandse team er nog immer niet in geslaagd om hun eerste overwinning te boeken. De sterke Schotten keken halverwege weliswaar tegen een achterstand aan, maar trokken uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind.

Na een zenuwslopend tactisch steekspel heeft Nederland op het EK curling met 5-2 het onderspit moeten delven tegen Rusland. De curlingmannen staan met vijf keer verlies nog steeds onderaan de ranglijst, waardoor rechtstreekse WK-kwalificatie voor het team van bondscoach Shari Leibbrandt een zeer lastige opgave wordt.

De Nederlandse curlingmannen leken op weg naar hun eerste overwinning bij het Europees Kampioenschap in Tallinn, maar uiteindelijk trok Duitsland aan het langste eind. In de slotfase bogen de Duitsers hun achterstand om naar een nipte 6-5 winst. Na vier partijen hebben de Nederlanders nog niet kunnen winnen in Estland. Rechtstreekse WK-kwalificatie blijft desondanks mogelijk.

De derde wedstrijd van de Nederlandse mannen op het Europees Kampioenschap in Estland is op een teleurstelling uitgelopen. Zwitserland nam al vroeg een grote voorsprong en ging uiteindelijk met een overwinning van 9-3 aan de haal. Morgen wachten Duitsland en Rusland, die als directe concurrenten van Nederland kunnen worden beschouwd voor rechtstreekse WK-kwalificatie.

De Nederlandse curlingploeg heeft op het EK vanavond nipt verloren van vijfvoudig Europees kampioen Noorwegen. Halverwege keek het team van coach Shari Leibbrandt tegen een 4-2 achterstand aan, maar dat werd omgebogen naar een voorsprong van 7-6. In het laatste end scoorden de Noren echter nog twee beslissende punten en pakten zo alsnog de winst.