De Nederlandse curlingploeg heeft vannacht op het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland tegenstander Denemarken met 9-2 verslagen. De Denen gaven de strijd vlak na de pauze in het zesde end al op.

De Nederlandse curlingmannen zijn het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland begonnen met een nipte 9-8 nederlaag tegen Engeland. Na tien ends was de stand 8-8 en delfde de ploeg van coach Shari Leibbrandt uiteindelijk in de verlenging het onderspit. Vannacht om 02:00 uur Nederlandse tijd staat de volgende wedstrijd tegen Denemarken op het programma.

op donderdag 17 januari 2019

De Nederlandse curlingmannen hebben hun laatste training afgesloten voor het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland en trappen morgenochtend om 7:00 uur Nederlandse tijd af met een wedstrijd tegen Engeland. Samen met zeven andere landen strijdt de ploeg van skip Jaap van Dorp om twee tickets voor het WK in Canada eind maart. Dat zou de derde deelname op rij aan het wereldkampioenschap betekenen.

Het Nederlandse juniorenteam is op het WK voor B-landen in Finland begin januari de play-offs nipt misgelopen. De ploeg van skip Jop Kuijpers en coach Joey Bruinsma eindigde de poulefase met vier overwinningen en vier verliespartijen. Daarmee kwamen ze één keer winst tekort voor een kans op kwalificatie voor het WK voor A-landen.

Dit jaar is er een primeur in Zoetermeer. Het eerste kampioenschap shortcurling zal op 3 maart in de Silverdome plaats gaan vinden.