op donderdag 17 januari 2019

De Nederlandse curlingmannen hebben hun laatste training afgesloten voor het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland en trappen morgenochtend om 7:00 uur Nederlandse tijd af met een wedstrijd tegen Engeland. Samen met zeven andere landen strijdt de ploeg van skip Jaap van Dorp om twee tickets voor het WK in Canada eind maart. Dat zou de derde deelname op rij aan het wereldkampioenschap betekenen.

Het Nederlandse juniorenteam is op het WK voor B-landen in Finland begin januari de play-offs nipt misgelopen. De ploeg van skip Jop Kuijpers en coach Joey Bruinsma eindigde de poulefase met vier overwinningen en vier verliespartijen. Daarmee kwamen ze één keer winst tekort voor een kans op kwalificatie voor het WK voor A-landen.

Dit jaar is er een primeur in Zoetermeer. Het eerste kampioenschap shortcurling zal op 3 maart in de Silverdome plaats gaan vinden.

op woensdag 2 januari 2019

Vandaag, 2 januari 2019, beginnen in Lohja in Finland de Wereldkampioenschappen Curling voor junioren voor de B landen.

Nederland heeft op het EK Curling de laatste wedstrijd tegen Polen gewonnen met 8-3 en zich daarmee geplaatst voor het WK-kwalificatietoernooi in januari in Nieuw-Zeeland. Handhaving in de Europese A-groep is tevens een feit.