op woensdag 3 april 2019

Het Noorse curlingteam heeft Nederland dinsdagavond in de zesde wedstrijd op het WK in Canada een 9-4 nederlaag bezorgd. Na een sterke start met steal van 1 punt op de eerste beurt van de Noren werd na een gelijke stand halverwege de wedstrijd in de tweede helft uit handen gegeven.

Op de dag dat het Nederlandse herenteam voor een daverende verrassing zorgde op het WK heren door Olympisch kampioen Amerika te verslaan werd in Zoetermeer het NK Doubles gehouden. Dit is een nieuwe olympische discipline. Team Bomas won de finale na een extra end en er moest zelfs gemeten worden wie er zou winnen.

Drievoudig wereldkampioen Zwitserland versloeg maandagavond het Nederlandse curlingteam met minimaal verschil: 7-6. De ploeg van skip Jaap van Dorp verloor eerder op de dag na verlenging met 9-7 van Japan, dat evenals Zwitserland nog ongeslagen is op het WK.

De vierde wedstrijd op het WK curling in Canada is voor de Nederlandse mannen na verlenging geëindigd in een 9-7 nederlaag. De Japanse tegenstander heeft alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Nederland staat op 2 keer winst en 2 keer verlies. Later vanavond speelt de Nederlandse ploeg tegen Zwitserland, dat intussen ook alle wedstrijden in winst heeft omgezet.

Bij het WK curling in Canada is Nederland er na de zege op Olympisch kampioen USA ook in geslaagd om regerend Europees kampioen Schotland te verslaan. Tegen de Schotten scoorden de curlingmannen in het allerlaatste end maar liefst drie punten voor een 5-4 zege.