Goede uitgangspositie niet genoeg om Noren te verslaan

Met zes keer winst en vier keer verlies staat Nederlands volgende tegenstander op de vierde plaats. Duitsland en Italië werden van het ijs geveegd met grote cijfers, maar tegen Canada hadden Noren zelf geen kans. Een overwinning zou het team van skip Steffen Walstad goed doen, maar veel dichter bij de top drie zal het Noorwegen niet brengen. Daarvoor is het verschil (4 verlies tegenover 1 verlies van de gezamenlijke top 3) te groot. Om zich te kwalificeren voor de play offs is een zesde plek nodig. Een plek die Noorwegen aan haar stand verplicht is, maar waar Nederland ook nog voor in de race is. Na Noorwegen wachten Rusland en Italië nog op het team van Jaap van Dorp. Deze landen bezetten respectievelijk de 5e en de 10e plaats in het klassement.

Tussen de wedstrijden van vandaag vond de officiële signeersessie van het Nederland team plaats. Hier werd de positie van het Nederlandse team in de curlingwereld duidelijk. Aan de rand van het zwembad gingen tientallen mensen graag in de rij staan voor een handtekening of een foto met team Van Dorp. Het team wordt gezien als The Next Big Thing en de liefde voor de curlingsport van Jaap, Carlo, Wouter en Laurens wordt door de curlingwereld herkend en erkend. Alle experts zijn ervan overtuigd dat het Nederlands team een grote toekomst voor zich heeft.

Voor degenen die het toernooi niet regelmatig volgen zal het wellicht nog als een verrassing komen: Team NL gooit de Last Stone Draws het beste en begint met de hammer. Skip Jaap van Dorp hoopte met een scherpe laatste steen de eerste twee punten voor Nederland binnen te harken, maar een van de guards bleek te moeilijk te passeren waardoor er slechts één punt bemachtigd werd. In de volgende ends hielden de teams elkaar goed in evenwicht, met steeds maar een puntje per end. Met een 2-2 tussenstand gaat Nederland de break in.

Noorwegen pakt meteen twee punten na de break, maar Nederland slaat terug met een 3-punter in het zevende end. Met twee punten voor Noorwegen in end acht, gaat Nederland het negende end in met een 6-5 achterstand en de hammer. Punten scoren in dit end betekent een risico voor Nederland, want Noorwegen heeft dan de hammer in het laatste end. De Noren laten Nederland echter niet zo maar wegkomen met een riante uitgangspositie voor het laatste end en maken het de jongens van Van Dorp bijzonder lastig. Ze dwingen Nederland tot het nemen van 1 punt waardoor de Noren de hammer krijgen in het tiende end, met 6-6 op het scorebord. De ervaren Noren spelen het laatste end geduldig uit, waarmee ze de overwinning zeker stellen.