En aan het einde winnen de Duitsers…

Na het pijnlijke verlies vanmorgen tegen Japan, stond vanavond de wedstrijd tegen onze oosterburen op het programma. De Duitsers kenden tot nu toe een stroeve start. Het team van skip Alexander Baumann stond voor aanvang deze wedstrijd, met nul uit vier, onderaan de ranglijst.  

Ook de start van deze wedstrijd verloopt stroef voor Baumann. Nederland wint de hammer en begint deze keer wel overtuigend aan de wedstrijd door direct een punt te scoren en vervolgens Duitsland onder druk te houden. Na het derde end is Nederland weer in het bezit van de hammer om vervolgens direct toe te slaan. Zodat na vier ends een score van 3-1 op het bord stond. Ook in het laatste end voor de thee houdt Nederland de maximale druk en redde Baumann alsnog een punt: 3-2. En ook direct na de pauze gaat Oranje vrolijk door met het goede spel en scoort het twee punten. 

Echter compleet tegen de verhouding in en volledig onnodig laat Jaap van Dorp de Duitsers in het zevende end weer dichtbij komen door twee punten weg te geven. En blijkt dit het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Want ook in de daaropvolgende ends was het spel van Nederland ongekend slordig en namen de Duitsers na negen ends een voorsprong van 6-7 door een driepunter toe te staan.  

Met nog een end te gaan, lukt het Oranje helaas niet om twee punten te scoren. Waardoor Duitsland met een 7-7 stand én de hammer de verlenging inging. Ook de tweede verlenging van de dag weet Nederland niet te winnen en eindigt deze dag in een grote teleurstelling: 7-8.