Succesvolle Nederlandse Kampioenschappen Achter de Rug

De Nederlandse Kampioenschappen voor NCB clubleden zijn afgelopen weekend (3 en 4 maart) gehouden op de Curlingbaan in Zoetermeer. Het was een heel gezellig en succesvol toernooi. Er waren verschillende onderdelen waarvoor kon worden ingeschreven: Curling for 4 –curling met teams van 4 personen; Curling for 2 – een vorm van doubles curling voor teams van 2 personen; Hotshots – individueel, verschillende technieken worden getest.

Er werd op zaterdag en zondag gespeeld met op zaterdagavond een gezellige, gezamenijke maaltijd. Tijdens de zaterdagavond werd aandacht besteed aan de teams die Nederland bij toernooien van de World Curling Federation hebben vertegenwoordigd in het afgelopen jaar. Bovendien werd op voordracht van de clubs de NCB vrijwilliger van het jaar gekozen. De vrijwilliger van het jaar voor 2017 is Anne Pluut van de CC Pwa.

Op zondagmiddag waren de finales. Bij Curling for 4 event werd het team van de NCB Junioren 1e en kregen Olaf Bolkenbaas, Bart Klomp, Jop Kuijpers en Simon Spits een gouden medaille omgehangen. De 2e plaats was voor het team Surprise (Eelco den Boer, Linda Kreijns, Bonnie Nilhamn en Thomas Kooi) en 3e werd het jeugdteam van CC PWA (Donovan Bruinsma, Dion van Santen, Maarten Spits, Sjoerd Fijan).

De gouden medaille bij Curling for 2 ging naar het tweetal Bob en Lisenka Bomas, die Nederland ook zullen vertegenwoordigen op het WK Mixed Doubles in Zweden in april. De zilveren medaille was voor de junioren Bart Klomp en Jop Kuijpers en de bronzen medaille ging naar Eelco den Boer en Linda Kreijns.

Bij de Hotshots moest er een drawshot gespeeld worden door enkele spelers die gelijk geeindigd waren. Het resultaat was dat Bart Canton 1e werd, met Maarten Spits op de 2e plaats en Thomas Kooi werd 3e.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijzen. En alle deelnemers bedankt voor jullie sportieve inzet. En tot volgend jaar!