Nederland Wint Goud op WCT Moscow Classic

De Nederlandse curling heren weten in een spannende finale met 5-2 van Tsjechië te winnen. De heren zijn ongeslagen op het toernooi en plaatsten zich in de finale door het team uit St. Petersburg met 8-4 te verslaan. Dat team speelde tegen Italië voor brons, en wist met 4-3 de overwinning te pakken in een nagelbijtende wedstrijd. De eindstand is daarmee Nederland 1, Tsjechië 2, en St. Petersburg 3.

Nederland kwam als enige team ongeslagen uit de round-robin fase van het toernooi en wist daarbij teams uit Italië (2-7), Slowakije (1-10), en drie teams uit Moskou (3-5, 3-6, en 1-9) in hun poule achter zich te laten.

In de finale wedstrijd vergrotte Nederland door een ‘steal’ in het vijfde end tegen Tsjechië een krappe voorsprong. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met drie Nederlandse stenen in het huis waarvan Tsjechië er slechts twee weg kon spelen met hun laatste steen, zoner zelf te blijven liggen. Eindstand van de finale wedstrijd: 5-2 voor Nederland. 

Van 15 tot 18 maart zullen de heren spelen op het Aberdeen International Curling Championship toernooi in Schotland alvorens ze naar Canada reizen voor hun trainingen als voorbereiding op het WK in Las Vegas dat wordt gehouden van 31 maart tot en met 8 april.