Curlingmannen verliezen tweede duel op OKT van Duitsland

Na de nipte nederlaag tegen Italië gisterenavond (7-6) hebben de Nederlandse curlingmannen ook in de tweede wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi tegen Duitsland met een punt verschil het onderspit moeten delven: 4-3. Vanavond staat de derde krachtmeting op het programma tegen Finland, dat anderhalve week geleden Europees Kampioen in de B-divisie werd.

Pas halverwege, in het vijfde end, wist Nederland het eerste punt te scoren. De Duitsers stonden na twee ends al op een 2-0 voorsprong en gaven dat voordeel niet meer weg. Het Nederlandse curlingteam kwam nog terug tot 3-3 in het voorlaatste end, wetende dat de Oosterburen in het afsluitende tiende end de allesbeslissende laatste steen mochten werpen. Skip Jaap van Dorp kon helaas niet verhinderen dat de Duitsers deze uitgelezen kans verzilverden.

Geen man overboord

Italië en Duitsland waren twee weken geleden ook tegenstanders van Nederland tijdens het EK, waar de curlingmannen een ticket voor het WK in april in Las Vegas bemachtigden. Bij het OKT in het Tsjechische Pilsen strijden acht landen om de laatste twee startbewijzen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Het Nederlandse team van bondscoach Shari Leibbrandt speelt vanavond om 20.00 uur tegen Finland en morgenmiddag tegen koploper China (kijk live op YouTube), dat zowel Duitsland als Italië aan de kant schoof en als enige van de acht deelnemers z’n eerste twee wedstrijden won. Nederland is de enige ploeg die beide wedstrijden verloor, alle andere deelnemers staan op 1-1, waardoor er nog geen man overboord is. Vrijdag en zaterdag volgen nog duels met Rusland, Denemarken en gastheer Tsjechië. De beste drie landen plaatsen zich voor de play-offs om de twee Olympische tickets op zondag.

Foto: © WCF / Richard Gray