De Europese Kampioenschappen in St Gallen, Zwitserland

De EK Curling is begonnen. Voor Nederland doet er zowel een damesteam als een herenteam mee.

De Dames, die in de B-groep spelen, zijn er op uit om dit jaar de heren achterna te gaan en zich ook te kwalificeren voor de A groep. Vorig jaar lukte dat maar net niet, maar het zal ook dit jaar zeker niet gemakkelijk gaan. Er zal hard voor gestreden moeten worden. Het team, met 1 wijziging t.o.v. vorig jaar, bestaat uit skip Marianne Neeleman en de dames Ester Romijn, Linda Kreijns en Bonnie Nilhamn. Zij worden in St Gallen begeleid door coach Kay Montgomery uit Canada.

De dames moeten het opnemen tegen Engeland, Estlnd, Spanje, Wit Rusland, Finland, Letland, Lithouwen, Noorwegen en Polen.

Noorwegen en Finland zijn vorig jaar uit de A groep gedegradeerd en zullen mogelijk de grootste uitdaging opleveren. Maar de dames zullen zich daar niet door uit het veld laten slaan. Met 9 wedstrijden in 5 dagen hebben zij wel een pittig programma. Iedere wedstrijd duurt rond de 2 ½ uur.

Wij wensen de dames veel succes. 

De Nederlandse Heren zijn vorig jaar gepromoveerd naar de A groep en wisten zich toen ook te plaatsen voor de WK. Zij hebben daar en in diverse toernooien van de Champion’s Tour al veel ervaring opgedaan en laten zien dat zij op een top niveau best mee kunnen komen. We hopen dat zij het deze week ook zullen kunnen laten zien.

Zij spelen ook 9 wedstrijden en wel tegen de curling teams uit Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Schotland, Duitsland, Italie, Rusland, Oostenrijk en Slowakije.

Het team is ongewijzigd na het succes van vorig jaar en bestaat uit skip Jaap van Dorp en de heren Wouter Gosgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en de reservespeler Alexander Magan. Het team wordt begeleid door coach Shari Leibbrandt.

Wij wensen ook de heren veel succes.