Team Ard & Keessie uit Amsterdam wint Asito Nederlands Studentenkampioenschap Curling

Tilburg, 10 november 2017

Achttien studententeams uit Tilburg, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Delft, Rotterdam, Den Haag en Enschede/Almelo bonden vrijdag 10 november met elkaar de strijd aan voor het eerste Asito Nederlands Studentenkampioenschap Curling. De studenten uit Amsterdam uitkomend onder de naam Ard & Keessie toonden zich de beste. Zij gaan met het Nederlands herenteam mee naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi in het Tsjechische Pilsen. Van 5 t/m 10 december 2017 kunnen zij zich daar voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de Olympische Winterspelen, die in februari 2018 in het Zuid-Koreaanse PyeongChang worden.

Curling is veelzijdig en uitdagend. Fysiek, technisch, mentaal én tactisch wordt het uiterste van je geëist. Het draait het om precisie, controle en de ultieme balans. Slim mikken, schuiven en vegen. Samen communiceren en samenwerken. Niet voor niets wordt deze sport steeds populairder, zeker onder studenten.

Het Asito Nederlands Studentenkampioenschap Curling vond dit jaar voor het eerst plaats onder auspiciën van Studentensport Nederland in samenwerking met de Nederlandse Curling Bond, Curling Club Tilburg, FOSST, hoofdsponsor Asito en sportmarketingbureau Triple Double.