Nederlandse curlingheren op weg naar PyeongChang én Beijing

De grote droom van de Nederlandse curlingmannen, voor het eerst in historie plaatsing voor de Olympische Winterspelen, komt steeds dichterbij. Tijdens de persbijeenkomst in de Silverdome in Zoetermeer lichtte bondscoach Shari Leibbrandt samen met het herenteam de ambities voor de komende spannende weken toe. Over het naderende EK en Olympic Qualification Event (OQE).

Bondscoach Shari Leibbrandt is vol vertrouwen: “We hebben goede progressie gemaakt na de WK eerder dit jaar. De ambitie is dan om de play-offs te halen.”

Jaap van Dorp, de skip van het team, kijkt gedecideerd vooruit: “Wij focussen ons op de prestatie. Als we dat doen, volgt het resultaat vanzelf.”

 Nog twee tickets voor PyeongChang
Tijdens het Olympic Qualification Event in het Tsjechische Pilsen strijdt Nederland met zeven andere landen van 5 t/m 10 december 2017 om de laatste twee curlingtickets voor de Olympische Spelen in PyeongChang (Zuid-Korea). Canada, Zweden, Verenigde Staten, Japan, Zwitserland, Groot-Brittanië, Noorwegen en Zuid-Korea zijn reeds gekwalificeerd en Zuid-Korea is als organisator van de Olympische Spelen automatisch gekwalificeerd. De zeven andere herenteams hebben de OQE-tickets verdiend door op de WK’s van 2016 en 2017 zogenaamde olympische kwalificatiepunten te verzamelen. Door de historische deelname van het Nederlandse herenteam aan de WK eerder dit jaar in het Canadese Edmonton kunnen de Nederlandse mannen deelnemen aan dit Olympic Qualification Event. Zij gaan met de volgende landen de strijd aan: China (CHN), Denemarken (DEN), Duitsland (GER), Tsjechië (CZE), Finland (FIN), Italië (ITA) en Rusland (RUS)

EK Curling eerste stap op weg naar Olympische Spelen 2022
Nog voor het OQE is het Zwitserse Sankt-Gallen is van 18 t/m 25 november het decor van de Europese Kampioenschappen Curling 2017. Dit EK lijkt in de schaduw van het Olympic Qualification Event te staan. In werkelijkheid is dit EK de eerste belangrijke stap op weg naar de Olympische Spelen van 2022 in het Chinese Beijing. Tijdens dit EK plaatsen de beste zeven landen zich namelijk voor de WK Curling in 2018. Daar worden de eerste belangrijke punten op weg naar Peking gegooid. Het Nederlandse herenteam is sinds vorig jaar weer een A-land en gaat met de volgende Europese toplanden de strijd aan: Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Schotland, Slowakije, Duitsland, Rusland, Zwitserland en Zweden.

 

Nederland
Het Nederlandse herenteam wordt tijdens de EK in Zwitserland en Olympic Qualification Event in Tsjechië vertegenwoordigd door:

Spelers: Jaap van Dorp (Skip), Wouter Gösgens (Vice Skip & Third), Laurens Hoekman (Second), Carlo Glasbergen (Lead) en Alexander Magan (Alternate).

Coach- en begeleidingsteam: Shari Leibbrandt (Bondscoach), Wim Keizer (Sportpsycholoog) en Mika van Gelderen (Fitnesstrainer).

Sponsoren Asito en FILA, het bestuur en de leden van Nederlandse Curling Bond en marketingpartner Triple Double wensen het Nederlandse heren curlingteam veel succes op de EK en het OQE!