Nederland dwingt Amerika tot het uiterste

Op het WK curling in Edmonton heeft Nederland een sterke wedstrijd tegen de Verenigde Staten niet kunnen bekronen met een overwinning. Met de laatste steen ging het Amerikaanse team alsnog met de zege aan de haal. Eindstand: 6-5.

Amerika opende de score met twee punten, maar Nederland trok de stand direct weer gelijk. Met een steal in het derde end kwam Nederland even op voorsprong, maar de Amerikansen sloegen snel weer terug. Bij het ingaan van het laatste end stond er een gelijke stand op het bord. Amerika had het voordeel van de laatste steen, maar Nederland voerde de druk hoog op. Met een goed uitgevoerde take-out haalde de Verenigde Staten de overwinning binnen.

“Het was spannend tot het eind”, zegt Wouter Gösgens, vice-skip van het Nederlands team. “We hadden het gevoel dat we de controle over de wedstrijd hadden, maar konden het door een paar missers net niet afmaken. Dat is jammer.”

Desondanks kijkt Gösgens met een positief gevoel terug op de wedstrijd. “Uiteindelijk hebben we net niet de winst kunnen binnen halen, maar we hebben wel weer goed gespeeld, dus daar kunnen we tevreden mee zijn. We mogen blij zijn dat we zo’n team met zo veel ervaring tegenstand kunnen bieden. Het was voor ons ook weer een goede ervaring. Dat kunnen we meenemen naar de laatste wedstrijd tegen Zweden. Dan gaan we weer knallen.”

Wouter Gösgens: "Spannend tot het einde, weer een goede wedstrijd."