Nederland strijdend ten onder tegen Zwitserland

Nederland heeft op het WK curling in Edmonton een heroïsche strijd geleverd tegen Zwitserland, maar werd daarvoor wederom niet beloond met een zege. Het kwam aan op de allerlaatste steen, maar daarmee stelden de Zwitsers een 9-6 overwinning veilig.

Zwitserland opende de score in de avondsessie, maar Nederland vocht knap terug. Met een prachtige double take-out trok skip Jaap van Dorp vlak voor rust de stand weer gelijk. Ook daarna hield Nederland de druk er vol op, maar de Zwitsers braken niet.

“Hij maakt zijn laatste steen en wint daarmee verdiend de wedstrijd”, zegt Laurens Hoekman van het Nederlands team. “Het is nu even teleurstelling, maar we hebben gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld. We hebben veel zelfvertrouwen opgedaan. We hebben ze weinig kansen gegeven en zelf veel gecreëerd.”

Nederland heeft in ieder geval de harten van de lokale fans gewonnen. Nadat Canada zijn wedstrijd tegen Duitsland vroegtijdig had beslist werd er luid ‘Netherlands’ gescandeerd vanaf de tribunes.

“Dat helpt wel”, zegt Hoekman. “Het is fijn als het publiek achter je staat. De sfeer is hier fantastisch. Morgen zullen ze weer voor Canada zijn, maar als wij mooie stenen maken, juichen ze daar vast ook voor. We gaan er in ieder geval vol tegenaan.”

De wedstrijd tussen Nederland en Canada is woensdag vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd live te volgen via: www.youtube.com/watch?v=P9tA6j6ryPA

Laurens Hoekman: "We hebben gewoon een topwedstrijd gespeeld."