Schotland weert Nederlandse aanval af

Het Nederlandse herenteam speelde onbevangen tegen het ervaren Schotse team op het WK curling in Edmonton, maar kreeg geen loon naar werken. Nederland bleef strijden tot het eind, maar Schotland bleef bij de les en won de wedstrijd met 9-5.

Schotland had eerder op de dag verloren van Zwitserland en speelde de frustratie van zich af tegen Nederland. Het leverde een mooi schouwspel op. Lange tijd ging het gelijk op in de wedstrijd, maar na de korte rustpauze trokken de Schotten de wedstrijd naar zich toe.

“Het is moeilijk om te zeggen waar het precies aan lag”, zegt Wouter Gösgens, vice-skip van het Nederlands team. “Het kwam eigenlijk aan op één end dat net de verkeerde kant op viel. Daarna hebben we goede strijd getoond en zijn we nog teruggekomen in de wedstrijd.”

Tegen het team van David Murdoch, de wereldkampioen van 2006 en 2009 en winnaar van het zilver op de Olympische Spelen van Sotsji in 2014, toonde Nederland vanaf het begin veel bravoure. “We gingen vol voor de aanval”, verklaart Gösgens. “Helaas kwam er net geen winstpartij uit, maar wel veel goede leerpunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. We hebben het gevoel dat we steeds beter in het toernooi komen.”

Wouter Gösgens: "We voelen dat we beter in het toernooi komen."