Wereldkampioenschappen Junioren voor B landen

Dinsdag 3 januari gaan de Wereldkampioenschappen Junioren voor de B groep van start in Östersund in Zweden en daar doet Nederland ook aan mee met een jongensteam.

Skip Olaf Bolkenbaas van Curling Club Tilburg samen met Jop Kuijpers, Bart Klomp (CC Tilburg), Tobias van den Hurk en, als reserve speler, Simon Spits (beiden Curling Club PWA in Zoetermeer) zullen daar Nederland vertegenwoordigen. Het team wordt begeleid door de coaches Ezra Wiebe en Erik Dijkstra.

De Nederlandse jongens zullen het in hun groep moeten opnemen tegen teams uit China, Denemarken, Engeland, Spanje, Hongarije, Slovenië en Slowakijë in de voorrondes.  Daarna zullen de bovenste 2 teams van de groep doorgaan naar de kwart finales. Winnaars spelen dan de halve finales en de winnaars daarvan spelen om goud en zilver. De verliezers van de halve finales spelen om de bronzen medaille.  De medaille winnaars kwalificeren zich voor de Wereldkampioenschappen in de A groep in Gangneung in Korea in februari.

De resultaten zijn te volgen op de website van de World curling Federation: www.worldcurling.org/wjcc2017.

Tijdens het kampioenschap zijn via een live stream diverse wedstrijden te volgen op World Curling TV: www.youtube.com/WorldCurlingTV

De Nederlandse Curling Bond wenst de jongens heel veel succes!