Halve finale voor Nederlandse curling dames

In een bijzonder spannende tiebreak wedstrijd trekken de Nederlandse dames aan het langste eind tegen Engeland (8-7). De dames begonnen overtuigend aan deze alles of niets wedstrijd en zetten direct een 2-0 score op het bord. In het daaropvolgende end maakten onze Britse westerburen meteen gelijk. Vervolgens ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij de scores op en neer golfden en er uiteindelijk na het achtste end een score van 7-5 in het voordeel van Engeland genoteerd stond.

De dames van skip Marianne Neeleman speelden vervolgens va-banque en wisten in het negende end de score gelijk te trekken (7-7). Ondanks het feit dat de Engelsen in het laatste end in het bezit waren van de hammer, wist Oranje desalniettemin dit end in haar voordeel te beslissen. En zich zodoende te plaatsen voor de halve finale; een prestatie van formaat. 

Vanmiddag om 15.30 Nederlandse tijd speelt Oranje tegen Hongarije.  De poulewedstrijd tegen de Magyaren verliep niet zoals gewenst met een 9-2 verliespartij. Waarbij Oranje zich met name in de beginfase liet verrassen met een vijfpunter in het eerste en een vierpunter in het derde end.

Vanavond speelt het Nederlandse heren curlingteam om 21.00 Nederlandse tijd de halve finale tegen de winnaar van Israel – Polen of Letland – Slowakije.