Coronaprotocol: Verantwoord curling blijven spelen

Na de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 is sporten in Nederland anders geworden. De Nederlandse Curling Bond (NCB) zorgt voor richtlijnen voor het veilig beoefenen en beleven van de curlingsport in de huidige samenleving. De NCB volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid, RIVM en NOC*NSF.

NOC*NSF heeft met gemeenten, RIVM en de Rijksoverheid een algemeen protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld. Hierbij zijn ook de nodige posters te vinden, die sportbreed gebruikt worden.

Dat protocol en materiaal vind je hier: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Het curlingseizoen 2020/2021 begon ‘normaal’, aangezien binnen sporten per 1 juli 2020 weer was toegestaan. Op 13 oktober heeft het kabinet echter strengere maatregelen aangekondigd die ook impact hebben op de sport. Gelukkig biedt een curlingbaan voldoende ruimte om veilige afstand van elkaar te kunnen houden en kan er in beperkte mate gespeeld blijven worden.

Download hier het Coronaprotocol van de Nederlandse Curling Bond

Deze richtlijnen zijn opgesteld met de kennis van de situatie op 15 oktober 2020. Indien de situatie wijzigt en de maatregelen veranderen, kunnen de richtlijnen ook worden aangepast.