Coronaprotocol: Verantwoord curling blijven spelen

Na de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 is sporten in Nederland anders geworden. De Nederlandse Curling Bond (NCB) zorgt voor richtlijnen voor het veilig beoefenen en beleven van de curlingsport in de huidige samenleving. De NCB volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid, RIVM en NOC*NSF.

NOC*NSF heeft met gemeenten, RIVM en de Rijksoverheid een algemeen protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld. Hierbij zijn ook de nodige posters te vinden, die sportbreed gebruikt worden.

Dat protocol en materiaal vind je hier: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Zoals het er nu naar uit ziet kan het curlingseizoen 2020/2021 ‘normaal’ worden opgestart. Alle sporten, dus ook binnen, zijn sinds 1 juli weer toegestaan. Maar ‘normaal’ is de situatie natuurlijk nog niet, ook niet op de curlingbaan. Gelukkig biedt een curlingbaan voldoende ruimte om veilige afstand van elkaar te kunnen houden. Hoewel het voorschrift om anderhalve meter af te standen niet geldt bij het beoefenen van een sport, is het wel raadzaam dit waar mogelijk te blijven doen.

Download hier het Coronaprotocol van de Nederlandse Curling Bond

Deze richtlijnen zijn opgesteld met de kennis van de situatie op 1 augustus 2020. Indien de situatie wijzigt en de maatregelen veranderen, kunnen de richtlijnen ook worden aangepast.