Christian Leibbrandt overleden

Op zaterdag 11 april kwam het treurige bericht dat Christian Leibbrandt is overleden. Christian heeft drie weken lang gestreden tegen het coronavirus, maar hij heeft die strijd niet mogen winnen.

Christian Leibbrandt was vooral bekend als de man van onze bondscoach Shari Leibbrandt - Demmon, maar met alleen die karakterisering zouden we hem veel te kort doen. Christian werkte als senior software engineer bij Siqura. Daarnaast deed hij veel ‘onzichtbaar’ werk voor de curlingsport. Hij steunde zijn vrouw Shari zodanig zodat zij dag en nacht bezig kon zijn met haar sport en het Nederlands herenteam en de talentenselectie. Christian was hun grote steun en toeverlaat, luisterend oor en klankbord. Hij zorgde ook voor de administratie van trainingskampen, wedstrijden en andere activiteiten. Ook was hij altijd bereid om dingen op te pakken voor de Nederlandse Curling Bond en haar verenigingen. Zo was hij wedstrijdfotograaf en afgelopen jaar nog lid van de kascommissie. Christian was een veelzijdige, vriendelijke en toegankelijke persoon die altijd klaar stond voor anderen.

Sinds 2014 was Christian ook officieel timing official namens de World Curling Federation. Daarvoor reisde hij de wereld rond. Zo was hij afgelopen seizoen nog actief bij de Europese Kampioenschappen in Zweden en de WK junioren in Rusland. Eerder had hij de rol van chief timer bij de Olympische Spelen in Pyeongchang. Ook bij de WCF was Christian een gewaardeerde teamspeler.

Wij wensen Shari, familie, vrienden en de leden van de Nederlandse en talentenselectie veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Bekijk hier het Eerbetoon van RTL Nieuws over Christian

Foto: WCF