Curlingmannen kwalificeren zich met zege op Rusland voor WK

Een klinkende overwinning van 12-4 op Rusland bij het Europees kampioenschap heeft de Nederlandse curlingploeg rechtstreekse kwalificatie voor het WK opgeleverd. Nederland gaat in maart in Glasgow voor de vierde keer op rij aan het wereldkampioenschap deelnemen.
 
Tegen de Russen beleefden skip Jaap van Dorp en zijn team een vliegende start. Na de eerste twee ends stond een 3-0 voorsprong op het scorebord. Die marge werd stevig vastgehouden en Nederland besloot de wedstrijd met een vierpunter op de laatste beurt van Rusland, waardoor de overtuigende 12-4 eindstand kon worden genoteerd. Laurens Hoekman was dik tevreden met de grote overwinning op Rusland en de winst op Denemarken in de ochtend: "Heerlijk dit. We speelden vandaag een stuk beter dan gisteren tegen Zweden en Schotland. We hadden volledige controle tegen de Russen en morgen willen we tegen Italië weer een tandje bijzetten."
 
De Nederlanders wonnen eerder op dinsdag van Denemarken en bezetten nu de gedeelde zesde plaats in het klassement met drie winstpartijen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achtste plek nu zeker en aangezien Schotland als gastheer van het WK automatisch is geplaatst, is deelname aan het mondiale toernooi verzekerd.