Curlingmannen winnen wereldbekertoernooi in Zwitserland

Het Nederlandse herenteam heeft zondagmiddag de finale gewonnen van het wereldbekertoernooi in het Zwitserse Champéry. De Noorse ploeg van Thomas Ulsrud, tweevoudig Europees kampioen en in 2014 wereldkampioen, werd met 7-4 verslagen.

De curlingmannen onder aanvoering van Jaap van Dorp beleefden een uitstekende test voor het Europees Kampioenschap dat op 16 november in Helsingborg (Zweden) begint. Bij het EK volstaat een plek bij de eerste zeven in het eindklassement voor rechtstreekse plaatsing voor het wereldkampioenschap 2020 in Glasgow. Het wordt volgende maand de derde opeenvolgende jaar dat Nederland meedoet aan het EK voor A-landen en deelname aan het komende WK zou de vierde keer op rij betekenen.

Zeven winstpartijen
In Champéry wonnen skip Jaap van Dorp en zijn teamgenoten Laurens Hoekman, Wouter Gösgens en Carlo Glasbergen alle vier groepswedstrijden. In de kwartfinale werd het Zwitserse team van Andrin Schnider met 7-2 opzij gezet en in de halve finale op zondagochtend wonnen de Nederlandse mannen van de Italiaan Joel Retornaz en zijn kompanen (5-3). De overwinning op het Noorse topteam van Ulsrud in de finale betekent dat de Nederlanders 10.000 Zwitserse Franken (ruim 9.000 euro) prijzengeld opstrijken. De Champéry Curling Masters maakt deel uit van de World Curling Tour en tot de deelnemers behoorden naast voormalig Europees en wereldkampioen Ulsrud ook de huidige en viervoudige wereldkampioen Niklas Edin (Zweden) en de ploeg van de Zwitser Yannick Schwaller, wereldkampioen bij de junioren in 2014.