Team Bomas plaatst zich voor het WK-kwalificatietoernooi Curling Mixed Doubles

In het weekend van 12 en 13 oktober stond het kwalificatietoernooi voor Nederland gepland wie zich zal plaatsen namens Nederland voor het WK-Kwalificatietoernooi. 2 Nederlandse teams streden om plaatsing voor het WK Kwalificatietoernooi dat vanaf 2 december gepland staat in Greenacres. De teams Bomas/Bomas streden tegen team Kalosci/de Boom.

Op zaterdag 12 oktober werd de eerste wedstrijd gespeeld. Na een spannende wedstrijd waarbij de ends om en om werden gewonnen viel de beslissing nadat beide teams in ends 7 en 8 gebruik maakte van de powerplay. Halverwege de wedstrijd stond het nog 5 - 5. Team Bomas / Bomas won uiteindelijk de wedstrijd met 12 – 9.

Op zondag 13 oktober staat er minimaal 1 wedstrijd op het programma en mocht het na 2 wedstrijden gelijk staan, dan wordt er nog een beslissingswedstrijd gespeeld. De teams hadden dus nog een nacht om na te denken over hun nieuwe strategie

Zondag 13 oktober

De eerste wedstrijd ging weer gelijk op. Ook deze wedstrijd stond na 4 ends gelijk, namelijk 3 - 3. Beide teams waren dus ook nu aan elkaar gewaagd. Na de pauze liep team Kalosci / de Boom na een 8 -4 overwinning door een goede powerplay van hun kant. Dit betekent dat er dus later op de dag een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden wie er naar het WK kwalificatietoernooi gaat namens Nederland.

Na een pauze van ruim 2 uur werd er gestart met de derde en beslissende wedstrijd. Nu gaat het er echt om welk team ook de zenuwen in bedwang kon houden. En spannend zou het worden deze wedstrijd. Na 3 ends stond het team Kalosci/de Boom met 1-2 voor. Toch wist het team Bomas/Bomas nog voor de rust op een voorsprong te komen. In het end voor de pauze pakten ze 3 punten waardoor de stand opeens 4-2 was in het voordeel van team Bomas. Gelijk na de rust wist team Bomas de score uit te bouwen naar een 5-2 voorsprong. Alleen het verzet van team Kalosci/de Boom was niet gebroken. Ze vochten zich weer terug in de wedstrijd en na 7 ends stond de stand weer gelijk op 5-5. Het laatste end zou dus de allesbeslissende end worden. Team Bomas/Bomas was het achtste end licht in het voordeel, omdat ze dan de laatste steen hebben. Team Bomas/Bomas deed het net iets beter in dit end en pakten 2 punten, waardoor zij zich plaatsen voor het WK-kwalificatietoernooi in Greenacres, Schotland. Vanaf 2 december strijden zij met nog 27 andere landen voor een plaats op het WK.

Team Bomas/Bomas, namens de Nederlandse Curling Bond gefeliciteerd en veel succes tijdens het WK-kwalificatietoernooi.
Jeroen Postma