Inschrijving voor het 2e Open Zoetermeers Kampioenschap Midi Curling geopend

Op zondag 3 november as. organiseert Curling Club PWA in de Silverdome het tweede Open Zoetermeers Kampioenschap Midi Curling. Bij deze tweede editie gaan we een stapje verder dan bij het eerste kampioenschap: het voor curling kenmerkende vegen hoort er nu ook bij! Het evenement zal gehouden worden op de curlingbaan in de Silverdome van 10:00 – 15:00. Het toernooi is bedoeld om Nederlanders op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de mooie sport Curling, dus geen curlingervaring vereist!

Midi Curling

Midi Curling is een variant op het echte curling maar dan over de helft van de lengte van de baan, mét het karakteristieke vegen. Het is uitstekend geschikt voor beginners -jong en oud- om deel te nemen. Natuurlijk krijgen alle deelnemers instructie en gelegenheid om te oefenen voordat de wedstrijden beginnen. Clubcurlers mogen ook meedoen, maar om het eerlijk te houden is per team maximaal 1 clubcurler toegestaan, en zij mogen niet de laatste steen gooien. Zij kunnen natuurlijk wel vrienden, collega’s of familie uitnodigen.

Fundraising voor het Zeldzame Ziekten Fonds

Dit kampioenschap is tevens een fundraising activiteit voor het ‘Zeldzame Ziekten Fonds’. Ongeveer één miljoen Nederlanders – meer dan 6 procent van onze bevolking – heeft te maken met een zeldzame aandoening. Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame Ziekten Fonds al sinds 2005. Vooral kinderen hebben helaas te maken met een zeldzame aandoening. Per jaar komen ruim 14.000 van hen te overlijden. De helft van het inschrijvingsgeld wordt gedoneerd aan dit fonds.

Inschrijven

Aan deze kampioenschappen kunnen maximaal 24 teams deelnemen. De inschrijfkosten per team zijn € 25,00 (Max. 1 Clubcurler per team). De helft van het inschrijfgeld zal gedoneerd worden aan het Zeldzame Ziekten Fonds. De deelnemende teams worden aangemoedigd om een hogere bijdrage te donderen die dan ten goede komt aan het fonds. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 oktober.

Aanmelden of nadere info via een mail naar midicurling@ccpwa.nl

We hopen op veel enthousiaste deelnemers!

Jeroen Wortel en Luutze Koelewijn

Curling Club PWA Zoetermeer